Nieuwe partij Hollands Kroon op komst

Datum:
 • donderdag 29 september 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Hippolytushoef -  De kans dat Henk-Jan Wittink (55) bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 in Hollands Kroon niet op de kieslijst van Lada staat, is vrij groot. 
  Martijn Gijsbertsen 

  De inwoner van Hippolytushoef is achter de schermen met, anderen bezig met het oprichten van een nieuwe partij: Onafhankelijk Hol- lands Kroon. Zo laat hij deze krant desgevraagd weten.

  „De kans is groot dat dat van de grond komt", zegt de Wieringer, die zich gesteund weet door diverse prominente Lada-leden. „Wij houden niet van achterkamertjes-politiek, burgers voorliegen en mensen voor de gek houden." Wittink betichtte eerder via Facebook partijvoorzitter André Lont van coalitiepartner VVD van belangenverstrengeling. Daarop werd hij uit de Lada-fractie gezet, maar mocht als eenmansfractie onder de vlag van die partij blijven opereren.

  „De VVD en 'VVD-2', zoals ik Senioren Hollands Kroon noem, willen Lada er in de coalitie eigenlijk niet bij hebben. Ik laat me de mond niet snoeren." Wittink wil de anderhalf jaar tot de verkiezingen als solofractie overbruggen.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten