Alsnog 130 huizen erbij

Datum:
 • donderdag 22 september 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - 't Veld - Op drie locaties in de Kop van Noord-Holland staat de provincie de bouw van in totaal 130 huizen alsnog toe.

  Martijn Gijsbertsen

  In 't Veld, 't Zand en Wieringerwerf 


  Het gaat om projecten in 't Veld (zestig woningen), 't Zand (vijftig huizen) en Wieringerwerf (twintig woningen).

  Tot voor kort stond het licht hiervoor op rood, omdat de beoogde percelen buiten bebouwd gebied liggen. Hollands Kroon en Schagen hebben de provincie, met een actueel pleidooi voor nut en noodzaak, nu op andere gedachten gebracht.

  Met name de toestemming voor project 't Veld Noord wordt door wethouder Theo Groot (Hollands Kroon) met gejuich begroet. „Daar wordt al jaren strijd gevoerd om huizen te mogen bouwen. Met name om jonge mensen, die in het dorp willen blijven, te behouden. Vanuit 't Veld is er lang tegenaan gehikt dat de provincie niet wilde meewerken. Nu kan er een plan worden gemaakt."

  In 't Veld moet wel nader onderzoek worden gedaan naar de gevolgen voor agrarische bedrijven in de buurt van de bouwlocatie.

  Omdat 't Zand Noord al deels wordt omgeven door bebouwing, wil de provincie de aanduiding agrarisch daar schrappen. Ook bij de entree  naar Wieringerwerf, op braakliggende grond tussen A7 en Terpweg, mogen huizen komen.

  Bouwplannen in Anna Paulowna (42 en vijf woningen in Kruiszwin en de Krakeling) en Schagerbrug (veertig huizen) zijn afgewezen. Dit omdat het daar om aardkundige monumenten en weidevogel- annex bloembollengebied gaat.

  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Wat is het verschil tussen een HUIS en een WONING?

  Een reactie posten