Ontbinding van Randmeer-BV's

Datum:
 • donderdag 4 augustus 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  Hippolytushoef - Het geflopte plan heeft de provincie zo'n dertien miljoen euro gekost.

  4-8-2016

  Zes jaar nadat het project Wieringerrandmeer is gestrand, gaat de provincie Noord-Holland ontbinding aanvragen voor drie betrokken BV's waarin zij aandeelhouder was.

  Het gaat om BV Kapitaaldeelname Wieringerrandmeer, BV Zeggenschap Wieringerrandmeer en Wieringerrandmeer Beheer BV.

  Het geflopte plan om een deel van Wieringen en de Wieringermeer onder water te zetten en 2100 recreatiewoningen langs de waterkant de bouwen, heeft de provincie zo'n dertien miljoen euro gekost.

  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  JZillig zei

  Jammer dat de betreffende ambtenaren hoofdelijk niet aansprakelijkheid kunnen worden gesteld voor deze dure misser. We wachten maar weer op de volgende misser van deze belastingverslindende overheidsinstantie. Het wordt tijd eens met de schop door Nederland te gaan om diep te spitten en het 'onkruid' te verwijderen.Hier in het Gooi wil Provinciale Staten een snelle busbaan voor een tijdwinst van ca. 2 minuten over een afstand van 12 km, kosten 110 miljoen euro. Geen enkel Gooise gemeente zit hier op te wachten en de burger helemaal niet.In mijn gemeente moeten ca 600 (zeshonderd) bomen worden gekapt voor dit onzalige plan.Hallo burgers, zijn jullie er nog ???

  Anoniem zei

  D E R T I E N M I L J O E N E U R O!

  Verder zeg ik niets.

  h.oldeboom zei

  @ hr. Zillig

  Die projecten hebben dezelfde achtergrond als die uit in de jaren '30 toen de staat middels overheidsinvesteringen (nu Crisis en Herstel wet) in openbare werken, pardon geldwegsmijterij, trachtte wat meer beweging te krijgen in de toenmalige rampzalige economische situatie. Bij ons heeft men een onzinnige Kooijhaven in voorbereiding, zijn de bruggen in de Wieringermeer plotseling kapot en moeten voor €20.000.000 vervangen worden, als er tegenwoordig een tegel in een stoep los ligt staan daar ook meteen 2 verkeersregelaars en dan wat te denken over het waterbeheer. Daar wordt volop gegraven, vervangen, natuurvriendje gespeeld met als argument de komende klimaatverandering waar men op voorbereid moet zijn. Wel, die verandering komt er, maar dan wel in koudere zin.
  En die extra werkgelegenheid is vooral voor de bureau boys (ambtenarij/voorbereiding etc) en de opbrengsten zullen minimaal zijn; zij het dat door deze kunstmatige economische groei van het BNP ook nog eens een extra afdracht aan de dictatuur in Brussel vastzit.

  Een reactie posten