'Niet betrokken bij nieuwe molen'

Datum:
 • woensdag 20 juli 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Nieuwe Niedorp - Wim en Carolien Luiken uit Nieuwe Niedorp vrezen dat de wijze waarop de gemeente Hollands Kroon informeert in hun nadeel werkt.
  Lydia Jasper

  Buren zijn bang voor windstilte


  Op maandag n juli is een omgevingsvergunning verleend voor een nieuwe windmolen bij de buren. „Die stond pas maandag 18 juli op de site van de openbare bekendmakingen", aldus Carolien Luiken.

  „Wij zijn als naaste bewoners op geen enkele manier betrokken bij de opschaling van de windturbine die zo dicht bij ons huis staat", zegt zij. „Een schandalige gang van zaken." Windstilte of stilte voor de storm? Carolien Luiken en haar man Wim vernamen in maart bij toeval dat de buurman van plan is een nieuwe windmolen aan de Terdiek neer te zetten. De bestaande turbine is na vijftien jaar draaien toe aan vervanging, aldus de familie Bood. Carolien Luiken: „De vergunning is inmiddels verleend. Vorige week maandag; één dag voordat de uitgestelde beslistermijn verliep. Ik hield al langer de site in de gaten waarop de bekendmakingen worden geplaatst. Ook ben ik aangemeld bij de berichtenservice waarbij automatisch bekendmakingen van de overheid - binnen een straal van drie kilometer - in mijn mailbox komen. Ik kreeg de melding een dag later."

  Bezwaar

  Vorige week woensdag belde ze met de gemeente toen ze niets kon vinden. „Toen zeiden ze dat de vergunning op n juli was verleend. Dat staat er pas 18 juli op. Een week later. Dus die gaat van de termijn van zes weken af waarin we bezwaar kunnen maken. En dat gaan we zeker doen. Vreemd dat een op dezelfde dag verleende evenementenvergunning wel meteen op de site staat."

  Volgens woordvoerder Noortje Slot houdt de gemeente geen informatie achter. „De termijn om bezwaar te maken gaat in op de datum van publicatie. Dus hier: maandag 18 juli."

  Noordhollands Dagblad

  6 reacties :

  Bakker zei

  Noortje Slot is niet in haar eerste leugentje gestikt, daar wordt ze ook riant voor betaald. Liegen, bedriegen en de boel manipuleren, veel meer kunnen politiek en ambtenaren niet meer in Hollands Kroon.
  "Gelukkig" dat de verantwoordelijke politici DEMOCRATISCH zijn gekozen dus dan kunnen ze er 4 jaar lang een eigen agenda op na houden en 4 dus jaar lang de boel belazeren.
  De burgers zijn het kind van de rekening.

  Anoniem zei

  Noortje Slot, familie van Rutte? Daar komen ook alleen nog maar leugens uit.

  h.oldeboom zei

  Ja mevrouwtje Noortje Slot, als het vertrouwen weg is bij de bevolking dan kun je wel volgens de regels werken (18 juli) maar het vertrouwen blijft weg. Om de eenvoudige reden dat straks ook deze mensen door de overheid genaaid zullen worden; dat voorvoelen zij en vandaar hun reacties. Gaat u (vrouw Slot) vooral door de kruisjes van de checklijsten in het juiste rijtje te zetten; dan gebeurt U niets.

  Anoniem zei

  Bezwaar maken heeft geen enkele kans bij deze gemeente die alleen de belangen van de boeren voor ogen heeft, de burgers kunnen stikken.

  Anoniem zei

  Let op mensen, in de publicatie staat dat de bezwaartermijn ingaat de dag na de dag van verzending van de vergunning. Dat is dus niet de datum van publcatie. Als die mevrouw van de gemeente zegt dat de bezwaartermijn 18 juli gaat lopen is dat in strijd met de publicatie. . En als je je bezwaar 5 weken en een paar dagen na 18 juli indinet ben je mooi te laat.

  Bakker zei

  Bij deze gemeente is werkelijk niets te gek zolang ze de burgers maar kunnen naaien.

  Een reactie posten