Potsierlijk stel bijeen

Datum:
 • donderdag 12 mei 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Samen met zijn politieke vrindjes mocht onze wethouder Theo Meskers dinsdag de eerste handeling verrichten voor de start van de aanleg van het nieuwe Helderse bedrijventerrein Kooyhaven. 

  .

  (door: Frank Ottens)


  bondjaapbond


  Van links naar rechts: Gedeputeerde Jaap Bond, Ronald Dirksen (Dura Vermeer), wethouder Edwin Krijns, wethouder Theo Meskers en (onder) Jacoba Bolderheij (Port of Den Helder). (Foto: aangeleverd)


  “Er is in de regio veel bestuurlijk draagvlak om door te investeren in de haven van Den Helder”, sprak Theo voldaan tegen een driftig noterende journalist van een onbeduidend streekkrantje.

  Ja, Theo, precies, daar sla je de spijker op z’n kop. Bestuurlijk draagvlag, inderdaad. Maar draagvlak vanuit het bedrijfsleven? Hoeveel bedrijven hebben zich al aangemeld voor dit miljoenen kostende project? Hoezo banenmotor? Wie uit onze gemeente wordt hier beter van?

  Want inmiddels weten we dat Port of Den Helder (een overheidsbedrijf!) vooral voor windmolens op zee gaat, en dat er verder geen enkele belangstelling is van Kooyhaven-investeerders, omdat het momenteel tamelijk slecht gaat in de offshore. Geen groei van de werkgelegenheid, maar 20.000 banen die op het spel staan!

  Hoezo verkeerde timing? Hoezo slechte doorinvestering?

  Waarom moest de gemeente Hollands Kroon hier eigenlijk 3,5 ton in euro’s voor vrijmaken? Zijn windmolens geen Provinciale aangelegenheid?

  Niet dat het zoveel uitmaakt natuurlijk. Gemeentelijke, Provinciale of Europese subsidie – het wordt uiteindelijk allemaal wel door de hardwerkende belastingbetaler opgehoest.

  De foto hierboven staat symbool voor deze tijd: de goedbetaalde beleidsmakers en hun (aannemerij)connecties gebroederlijk bijeen. Na het nemen van de kiek toog het gezelschap overigens, met tal van genodigden in hun kielzog, richting schouwburg De Kampanje waar tijdens een, speciaal voor deze gebeurtenis gefaciliteerde receptie met champagne zou worden geproost op het gezamenlijke
  succes. 

  Ben ik nou echt de enige reporter die door deze enorme zeepbel heen prikt?

  Ronald den Boer, Martijn Gijsbertsen, Henk Cornelissen, Wanneer gaan jullie aan het werk?  3 reacties :

  Bakker zei

  De meeste burgers zijn allang murw gebeukt door het bedrog van de politiek, ambtenarij en de multinationals.
  Don Quichotte vocht al tegen windmolens, de huidige in slaap gesukkelde burgerij kan dat niet eens meer opbrengen.

  Anoniem zei

  Maar de mensen zijn ook dom hoor!

  Ik was gister bij de kapper (ik kan het zelf niet) en zei dat het fijn is dat Ebru weer thuis is. Vroeg iemand: Wie is Ebru?

  Dat dus; dan ben je wel even stil. Die wijven hadden dan ook allemaal de Prive en Linda in hun handen......................

  In slaap gesukkelde burgerij op alle vlakken. Dom, dommer, domst.

  Bakker zei

  "In slaap gesukkelde burgerij op alle vlakken. Dom, dommer, domst".
  En dat heeft allemaal stemrecht anoniem!!!!!!!!

  Een reactie posten