Nieuw beleid door 'windmolen'

Datum:
  • dinsdag 1 december 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon - De gemeente Hollands Kroon is bezig aan een beleid over het intrekken van niet-gebruikte vergunningen. Directe aanleiding daarvoor is de bouw van de windmolen aan de Oude Provincialeweg in Nieuwe Niedorp. De-buurt werd hierdoor verrast. 




    Lydia Jasper


    Volgens gemeentewoordvoerder Chantal Kolleman staat het voornemen nog in de kinderschoenen. „We zijn nu aan het inventariseren om hoeveel vergunningen het gaat", zegt ze.

    Voor de Oude Provincialeweg. 4 werd in 2002 een vergunning voor de bouw van een windmolen afgegeven. Op 9 december 2008 werd er een nieuwe vergunning verleend en op 8 januari 2009 verzonden. Op 16 januari 2009 volgde een publicatie in het Gemeentenieuws. Binnen zes weken kwamen geen bezwaren binnen waardoor de verleende vergunning inmiddels onherroepelijk is. De windmolen staat volgens Kolleman ook ingetekend in het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied voormalige gemeente Niedorp dat van 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 ter inzage heeft gelegen. Ook daar is toen geen reactie op gekomen.

    Planschade

    Volgens de uitleg van de gemeente is het niet mogelijk om planschade te claimen. 'De wettelijke termijn die hiervoor staat is vijf jaar na het onherroepelijk worden van het schade veroorzakende besluit'. Dat was 2009.

    NHD

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Een nieuw beleid in Hollands Kroon zal er pas komen als er een parlementaire enquĂȘte zal worden gehouden in de Tweede Kamer naar het bedrog over windturbines.
    Eerder zal deze gemeente haar vrienden en vriendinnen die hun zakken vullen aan de windenergie niet willen lastig vallen.

    Een reactie posten