THEO MESKERS ONTMASKERD

Datum:
 • donderdag 25 juni 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Slecht nieuws vorige week voor onze gemeente: Hollands Kroon komt dit jaar in de rode cijfers terecht. Door enkele tegenvallers loopt het tekort op tot 1,4 miljoen euro…   DIT ARTIKEL IS GEPLAATST OP .


  (door: Frank Ottens)  Theo Meskers, de wethouder van Den Helder, eh, sorry, Hollands Kroon. (Foto: archief)
  Verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen is “onze” wethouder Theo Meskers, die zich de laatste tijd opvallend gedeisd houdt in de media. Dat komt allicht omdat hij drukdoende is met een van zijn paradepaardjes: De Kop Werkt. Omdat haast niemand weet wat dit precies behelst, zullen we het even uitleggen, iemand moet het doen immers.
  Welnu, De Kop Werkt is een samenwerkingsprogramma van de diverse gemeenten uit onze regio dat vooral als doel heeft meer werkgelegenheid te genereren. De grootste pijler waar De Kop Werkt op drijft, is het Helderse project Kooyhaven, bedoeld voor de ontwikkeling van een regionaal havengebonden industrieterrein in de marinestad.
  Het is de bedoeling dat nieuwe bedrijven zich er gaan vestigen, zodat meer mensen uit de Noordkop aan een baan worden geholpen. Verantwoordelijk voor het project is het Helderse bedrijf Port of Den Helder.
  Onlangs, tijdens een raadsvergadering te Anna Paulowna, hield ras-VVD’er Theo Meskers een vurig pleidooi, waarin hij de gemeenteraad van Hollands Kroon vroeg akkoord te gaan met een eenmalige subsidie van 350.000 euro voor dit Helderse (!) project. En wat deden onze brave jongens en meisjes van de gemeenteraad? Driemaal raden…
  Inderdaad, men ging akkoord. Goed voor de werkgelegenheid tenslotte…
  In Den Helder stemde de raad onlangs al in met een garantieafgifte voor een lening aan Port of Holland van 850.000 euro ten behoeve van ditzelfde project. Terwijl in de wandelgangen reeds bekend is dat nog geen enkel particulier bedrijf (!) zich heeft gemeld om zich op het nieuwe Kooyhaventerrein te vestigen…
  Waarom Theo Meskers zich dan toch zo hard maakt voor dit Helderse project, met al die tegenvallende cijfers voor onze eigen gemeente reeds in het vooruitzicht? Tja, goede vraag. Om het salaris van de Port of Holland-directeur (ene Piet-Hein Kolff) te financieren? Of om de Port of Den Helder-sponsoring van de (noodlijdende) Helderse basketbalclub Kings op te hoesten?
  Misschien dat we het antwoord kunnen geven. Kort geleden kwam voornoemde directeur namelijk al eens in het nieuws om ons gerust te stellen: de hoop van havenbedrijf Port of Den Helder op extra windmolen in de Noordzee stijgt…
  Aha, daarmee gaat Port of Den Helder zich dus bezighouden: windmolens! Het project is gered!
  Met andere woorden: wordt hier werkgelegenheid gecreëerd? Neen, wethouder Theo Meskers steunt slechts zijn old boys network-vrindjes die weer tonnen kunnen verdienen aan de subsidie slurpende turbines. Ik hoop maar dat u na lezing van dit artikel zult begrijpen dat De Kop Werkt één grote, belastinggeld verdampende leugen is.


  www.rtvnoordkop.nl


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Wie had dat nu kunnen denken van een "correcte" vent als Theo Meskers en zijn VVD of zijn we met z'n allen te goedgelovig geweest?
  Volgens de maatstaven van de VVD handelt Meskers correct, volgens de maatstaven van een beschaafd mens is Meskers een doodordinaire fraudeur en oplichter.
  Het is maar net tot welk deel van de bevolking je behoort.

  h.oldeboom zei

  Theo gooide "t woord werkgelegenheid op tafel,

  en vervolgens hield iedereen zijn grote wafel,

  daaraan had niemand ooit gedacht,

  dit denkvermogen gaat boven hunne macht,

  Onweerlegbaar dit genie;

  Wat gebeurde erna? En zie:

  Port of Den Helder was het die dit bepaalde,

  en kofferdrager Meskers was het die dees onzin betaalde!  Een reactie posten