Kankerverwekkend bestrijdingsmiddel blijft in gebruik

Datum:
  • vrijdag 3 april 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • Met de paasdagen in het vooruitzicht, wordt er natuurlijk ook weer veel getuinierd en geklust in en rond het huis. Grote kans dat u dan ook wel eens een bestrijdingsmiddel als Roundup van Monsanto gebruikt.


    Dat tot 1 november verkrijgbaar, daarna is de verkoop ervan aan particulieren in Nederland verboden.
    Ook in Europa komt het middel steeds meer onder vuur te liggen. Volgens de WHO zou het zelfs 'mogelijk kankerverwekkend' zijn. En nog dit jaar moet in Europa besloten worden of Roundup überhaupt op de markt mag blijven.

    Waarom is het in Nederland nog steeds te koop en hoelang duurt het nog voor het helemaal verboden is?

    EenVandaag praat erover met Herman van Bekkem van Greenpeace en Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren.

    NOS

    1 reacties :

    P. Dekker zei

    Waarom is het in Nederland nog steeds te koop en hoelang duurt het nog voor het helemaal verboden is?

    Omdat Calvinistisch Nederland pakken boter op het hoofd heeft en geld nog steeds voor de gezondheid van mens en dier gaat.

    Vervolgens staat er te lezen dat het kankerverwekkende middel na 1 november niet meer door particulieren mag worden gebruikt, daarna niet meer, maar als ik het goed begrijp mag het middel probleemloos door de boeren gebruikt blijven worden totdat de EU politiek(u weet wel, dat ongekozen orgaan in Brussel die de democratie aan de laars lapt) heeft besloten dat ook het middel voor de boeren verboden gaat worden.
    Er zullen voor dat het middel ook voor de boeren verboden gaat worden eerst nog wel de nodige onderzoeken verricht moeten worden om tijd te rekken en om er zeker van te zijn dat het middel als het niet verboden gaat worden vele slachtoffers zal maken, ondertussen gaan er gewoon mensen en dieren aan dood.
    Waarom denkt u dat er zoveel lobbyisten (een ander woord voor omkopers) in Den Haag en Brussel rondlopen??????????

    Een reactie posten