’Waterschap HHNK kan veel goedkoper’

Datum:
  • dinsdag 17 maart 2015
  • in
  • Categorie:
  • HEERHUGOWAARD - Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op één na het duurste waterschap van ons land. Tot 2020 stijgt de waterschapsbelasting in Noord-Holland boven het IJ jaarlijks met maximaal 4 procent. De kosten rijzen de pan uit, vinden de meeste van de partijen die morgen meedoen aan de waterschapsverkiezingen. ’Het waterschap moet én kan veel goedkoper’, stellen zij.

    Door Ed Dekker - 16-3-2015, 

    'Met natuur en recreatie is het hoogheemraadschap doorgeschoten’
    B
    oeren Burgers Waterbelang wil zelfs dat Hollands Noorderkwartier ’een van de goedkoopste waterschappen’ wordt. ,,Stoot taken af. Met natuur en recreatie is het waterschap doorgeschoten’’, zegt lijsttrekker Elly Koning.
    Particulieren en ondernemers betalen jaarlijks 213 miljoen euro aan Hollands Noorderkwartier, een gemiddeld gezin tussen 300 en 400 euro. In deze organisatie gaat dit jaar 250 miljoen euro om. ,,Het waterschap dreigt onbetaalbaar te worden’’, aldus Ruud Maarschall van Water Natuurlijk.

    Personeelskosten

    Met efficiënter werken zijn volgens Rob Veenman van Groen, Water & Land ’miljoenen’ te verdienen. Koning: ,,Op personeel kan gemakkelijk 5 procent worden bespaard, kreeg ik te horen. Dan red je ook 10 procent.’’
    Bij het waterschap werken 853 mensen (807 volle banen).
    Dijkgraaf Luc Koshiek bestrijdt dat Hollands Noorderkwartier ’heel veel goedkoper’ kan. ,,We leven hier eenmaal in een badkuip, meters onder zeeniveau. En daar hangt een prijskaartje aan.’’

    NHD



    4 reacties :

    Anoniem zei

    Een totaal overbodige bestuurslaag die het geld van de burgers uitgeeft aan volstrekt nutteloze zaken zoals bijvoorbeeld tonnen aan Euro's geld uit geven aan de "noodzakelijke" vlaggen bij de gebouwen en niet te vergeten de kostenverslindende zinloze projecten in ontwikkelingslanden die door de waterschappen gefinancierd worden op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Altijd gedacht dat dergelijke projecten werden betaald uit de 4 miljard voor "ontwikkelingshulp" maar de bestuurders van de waterschappen vinden de 4 miljard ontwikkelingshulp waarschijnlijk niet toereikend en doneren nog wat extra's, ze hoeven het tenslotte niet zelf te betalen, altijd makkelijk: mooi weer spelen van andermans geld.

    Anoniem zei

    Iemand al eens het gigantische nieuwe gebouw aan de Bevelandseweg in Heerhugowaard gezien??? Het had wat mij betreft iets minder gemogen, maar ja, andermans geld is makkelijk uitgeven. We betalen belasting voor de waterschappen, dan moet het niet besteed worden aan andere dingen.

    Anoniem zei

    Ik heb de afgelopen jaren 6 keer aangifte gedaan met betrekking tot vervuiling van een sloot.
    Het is NOG NIET opgelost.
    Ze hebben gewoon schijt aan je.
    Wel betalen maar niets aan duidelijke overlast doen.
    Hiermee is bewezen dat als je maar genoeg geld hebt je deze klootzakken kunt omkopen.

    En dan moet ik vandaag op dit schorem gaan stemmen? Ja, blanco.

    Anoniem zei

    Van gemeentebestuur tot en met de regering is het tegenwoordig een grote corrupte bende en daar passen, waterschappen, milieudiensten, politie, OM en ga zo maar door, prima tussen. Heel bestuurlijk Nederland is tot op het bot verrot.
    We moeten leren met het gegeven dat Nederland nog corrupter is als de eerste de beste bananenrepubliek, alleen vanwege de Calvinistische inslag weten ze het hier veel beter te verbergen en valt het niet zo op.

    Een reactie posten