Provincie wil 30 windmolens plaatsen langs de Broerdijk in Midwoud

Datum:
  • zaterdag 28 maart 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • Midwoud – Ten Zuiden van de Broerdijk bij Midwoud komen ook nog eens 30 windturbines (twee rijen van 15 windturbines.) Dit betekent weer overlast voor meer inwoners van de gem. Medemblik: de Tuinstraat bij Benningbroek, de Vennenmeerweg bij Twisk en Midwoud. Dat dit  uniek vogelweidegebied is, maakt de initiatiefnemer niets uit.


       

    Dat er zoveel protest is in onze dorpen, dat er geen draagvlak is, dat men de horizon voor tientallen  jaren vervuilt, etc. Maar: er is een nu  een goed georganiseerde stuurgroep, die alle hierbovenstaande dorpen aanstuurt. ( alle dorpen hebben een afvaardiging hierin)  U hebt de spandoeken al langs de wegen zien staan? De dorpen Twisk en Benningbroek kunnen hierbij gaan aansluiten.
    Niemand van de direct omwonenden gaat plaatsnemen  in de gebiedsateliers ( die de initiatiefnemers verplicht moeten opstellen) Niemand van de dorpsraden gaan in deze gebiedsteams zitten. 
    De direct omwonenden gaan  tegen die tijd, eigen dorpsteam opzetten, en faire afspraken maken over lusten en lasten verdeling, met begeleiding van onafhankelijke voorzitters, juristen en NLVOW.  
    De gemeenteraad is zich  aan het verdiepen hoe ze de actiegroepen kunnen ondersteunen, want zij staan vierkant achter de bevolking.

    Medemblik Actueel

    0 reacties :

    Een reactie posten