Milieudienst loog keihard

Datum:
  • vrijdag 13 maart 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • Blokker - Hollands Kroon - Noordkop - Het gerechtshof in Amsterdam heeft de vroegere milieudienst in West-Friesland - tegenwoordig de Regionale Uitvoeringsdienst - keihard op de vingers getikt. Gerechtshof schrapt vervolging en boete Blokkers bedrijf 


    Martin Menger 

    Een boete die aan de Westfriese Metaalhandel in Blokker is opgelegd, is door het hof geschrapt omdat er de organisatie heeft gelogen. ' Formeel heet het dat het proces-yerbaal over de vermeende overtreding van milieuregels 'niet naar waarheid' is opgemaakt. De belangen van het bedrijf zijn daardoor onherstelbaar beschadigd, aldus een oordeel van het Amsterdamse gerechtshof.

    Extra zuur is dat de metaalhandel enkele jaren geleden door de Alkmaarse rechtbank op basis van het zelfde dossier is veroordeeld tot een geldboete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. De zaak spitst zich toe op de controle die op het bedrijf aan de Gildeweg is uitgevoerd. Een controleur van de milieudienst heeft daarbij overtredingen gesignaleerd en vastgelegd. Daarna zijn de boetes opgelegd. „De betreffende verbalisant heeft pas jaren na dato enige openheid van zaken gegeven", aldus een verklaring van het gerechtshof over het vonnis dat is uitgesproken.

    Onvolledig

    Het gerechtshof: „Het proces-verbaal dat naar aanleiding van een controle op het terrein van het be- drijf is "opgemaakt, is bewust onvolledig en niet naar waarheid opgemaakt." Naar het oordeel van het hof is de onderneming zodanig in zijn belangen geschaad, dat er geen eerlijk proces meer mogelijk is.
    De directie van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) neemt deze zaak zeer serieus, meldt woordvoerder Eugène Later. „Dit betekent dat wij het zojuist geformuleerde arrest zorgvuldig willen bestuderen. Op dit moment kunnen wij daarom geen verdere mededelingen doen."

    NHD 13-3-2015




    6 reacties :

    Anoniem zei

    De vraag moet natuurlijk gesteld worden waarom de milieudienst loog.
    Milieudiensten zijn onofficieel het verlengde van de diverse colleges en als een wethouder een dubieuze zaak met de mantel der liefde wil bedekken dan wordt de milieudienst ingeschakeld voor een zogenaamd onafhankelijk onderzoek. De betreffende milieuambtenaren die een dergelijk onderzoek gaan uitvoeren wordt natuurlijk een vorstelijk positieverbetering aangeboden.

    Neem de problematiek in de gemeente Schagen, maar dat geldt precies zo voor Hollands Kroon. Voorheen was voormalig wethouder V.d.Laan voorzitter van de milieudienst en die manipuleerde de gang van zaken dat het een lieve lust was. Onderzoeken werden op papier verricht maar werden in de praktijk niet verricht.
    In de gemeente Schagen is er een mega probleem met een aantal illegale windmolens. Onderzoeken van de RUD (milieudienst) worden gemanipuleerd en raad eens wie de voorzitter van die milieudienst is? Juist ja, dat is Sigge van de Veek, de wethouder in Schagen die alles in goede banen moet leiden maar net doet alsof zijn neus bloed en uitspraken van de hoogste rechterlijke macht in Nederland gewoon negeert en de illegale situatie gewoon door laat gaan.

    We kunnen stellen dat een milieuorganisatie, aangestuurd door de politiek en zeker die in de Kop van Noord Holland zo corrupt als de pest is en precies uitvoert wat door hun (politieke)meerdere wordt opgedragen, legaal of illegaal, het zal ze een zorg zijn.

    Anoniem zei

    Eindelijk een verslaggever die de waarheid boven het stuk durft te zetten!

    P. Dekker zei

    De juridisch medewerkster van de RUD, D. Brouwer moest alle bedrog kloppend maken voor zover haar medewerkers dat al niet gedaan hadden middels misleidende rapporten.

    "De directie van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) neemt deze zaak zeer serieus, meldt woordvoerder Eugène Later."
    De lezer kan met een gerust hart aannemen dat de diverse directies van de RUD al vele jaren op de hoogte zijn van het bedrog van deze dienst.

    Anoniem zei

    Het Gerechtshof in Amsterdam heeft de RUD keihard op de vingers getikt wegens bedrog.
    Bij de rechtbank Alkmaar kon de dienst geen kwaad doen en werd altijd in het gelijk gesteld, gelukkig dat er eindelijk een eerlijke rechter het bedrog dit keer niet door de vingers heeft gezien. De vraag is natuurlijk hoe veel keer de RUD(milieudienst) diverse mensen al heeft benaddeld.
    Eigenlijk zouden al die bedriegers die er al jaren zitten op staande voet ontslagen moeten worden.

    Anoniem zei

    In een democratische rechtstaat zoals Nederland behoort te zijn mogen de burgers verwachten dat ze worden beschermd door de staat. Helaas is Nederland al lang geen democratische rechtstaat meer omdat we inmiddels worden geregeerd door de dictatuur uit Brussel die verantwoordelijk is voor meer dan 80% van onze wetten, o.a.:

    Brussel bepaalt het aantal windmolens
    Brussel bepaalt onze miljarden afdracht en af en toe een boete van een miljard waar geen uitleg over wordt gegeven.
    Brussel bepaalt het aantal kansloze immigranten, kortom Brussel bepaalt de hele gang van zaken in Nederland. Brusselse ongekozen politici die geen enkele verantwoording dan ook behoeven af te leggen aan wie dan ook, behalve aan zichzelf en dat is ze ook nog te veel.

    Het is daarom niet verwonderlijk dat (semie) overheidsdiensten kunnen doen en laten wat ze willen, er is toch geen controle meer, zeker niet door de politiek die er alleen maar misbruik van maakt. Zo ook bij de diverse milieudiensten die een dubbele agenda hebben ter meerder eer en glorie van zichzelf(promotie, dus geld) en niet voor de burgers door wie ze worden betaald.
    Dat het gerechtshof in Amsterdam deze milieudienst eindelijk eens terecht heeft gewezen had al vele jaren eerder kunnen gebeuren, tenminste als o.a. de rechters in Alkmaar hun werk hadden gedaan, maar aangezien de milieudienst ook wel weet dat slechts een klein percentage burgers door de diverse rechtbanken in het gelijk worden gesteld kunnen ze liegen en bedriegen dat het een lieve lust is.

    Dat de voormalige milieudienst opgegaan is in RUD is een wassen neus, het is enkel een naamsverandering want alle dubieuze poppetjes die al jaren de boel in de maling nemen zitten er gewoon nog.

    Anoniem zei

    Neem bijvoorbeeld het gevalletje in Hollands Kroon van enige tijd geleden:

    Een medewerker van bureau Peutz doet onderzoek naar windturbinelawaai.

    Blijkt later dat DE VADER van de medewerker in de windturbines zit!!

    Het is niet te geloven maar het is gebeurd.

    Maar ja, de vader is een boer en geld zat. Laat *de burgers* maar de tyfus krijgen. Zo werkt dat.
    Met andere woorden: er is geen overlast. En de gemeente gaat akkoord met zijn meting.

    Een reactie posten