Midwoud stapt in 'protestbus' tegen windmolens

Datum:
  • dinsdag 10 februari 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • MIDWOUD - De Dorpsraad Midwoud/Oostwoud (DMO) roept iedereen op om bij de provincie te protesteren tegen negentien windmolens tussen Hauwert, Midwoud en Oostwoud. Op maandag 2 maart gaat er een bus richting het Provinciehuis in Haarlem, waar knopen worden doorgehakt over definitieve locaties.


    Door Anouk Haakman - 10-2-2015 

    De turbines van Eneco krijgen een tiphoogte van 160 en komen op 500 meter van huizen af te staan. De omgeving Hauwert staat op het suggestielijstje van de provincie.

    Na een bijeenkomst in Midwoud over de plannen werd duidelijk dat veel dorpsbewoners de turbines absoluut niet zien zitten.

    De gemeente is ook tegen, maar de provincie kan Medemblik buitenspel zetten. Op naar Haarlem dus om actie te voeren, heeft de dorpsraad besloten.

    ,,Er is geen draagvlak en daar zijn ze wel gevoelig voor. Als we ons niet laten horen, is de kans groot dat de molens er komen’’, aldus de dorpsraad.

    Er is ook een brief opgesteld die tegenstanders zelf kunnen aanpassen, ondertekenen en opsturen (zie www.dorpsraadmo.nl).

    Het is verder nog mogelijk om met naam op een gezamenlijke brief te komen door een berichtje te sturen naar de dorpsraad.

    De bus vertrekt om 11 uur bij café De Post in Midwoud. Kosten ongeveer 10 euro.

    Aanmelden via secretariaat@dorpsraadmo.nl. 

    In de commissie Ruimte en Milieu van donderdagavond 18.30 uur komen de geluidsnormen van de windmolens aan bod. Ook daar is een mogelijkheid om protest te uiten, maar het is te laat om nog een bus te regelen. De dorpsraad roept daarom op met eigen vervoer te komen.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten