Rumoer rond wethouder Hollands Kroon loopt met een sisser af

Datum:
 • vrijdag 14 november 2014
 • in
 • Categorie:
 • HOLLANDS KROON - 14-11-2014 - de ambtelijke informatie  is niet op juiste wijze met mij gedeeld.


  Hollands Kroon Wethouder Mary van Gent-Overdevest (Senioren Hollands Kroon) ontkent de gemeenteraad onjuist te hebben geïnformeerd over de communicatie met zorgaanbieders over het voorzetten van huishoudelijke hulp in 2015.

  PvdA’er Jan Steven van Dijk tikte haar hierover recent op de vingers.

  Volgens hem zei Van Gent tijdens een vergadering op 25 september dat zorginstanties ’al zes weken’ wisten dat alles volgend jaar voorlopig blijft zoals het nu is geregeld. Terwijl de wethouder daarover eerder tijdens een rondetafelgesprek stelde daarover geen uitspraken te kunnen doen.

  Van Gent ontkent het laatste ten stelligste en zegt in antwoorden op raadsvragen hierover dat haar eerste uitspraak op een misverstand berust. Daardoor loopt het rumoer hierover rond haar met een sisser af.

  ,,Naar nu blijkt is de ambtelijke informatie niet op juiste wijze met mij gedeeld. Hierdoor was ik van mening dat de zorgaanbieders informeel op de hoogte gesteld waren tijdens het laatste contractbeheeroverleg, waarvan ik de stellige indruk had dat dit zes weken daarvoor plaats had gevonden. Dat is niet juist’’, aldus de wethouder.

  Over opmerkingen van Van Dijk dat werknemers van zorginstellingen via deze krant moesten vernemen dat alles voorlopig bij het oude blijft, zegt zij: ,,Het is de verantwoordelijkheid van zorgaanbieders hun medewerkers op tijd te informeren over veranderingen. Het is de gemeentelijke verantwoordelijkheid inwoners en cliënten te informeren.’’

  NHD

  2 reacties :

  Anoniem zei

  ,,Naar nu blijkt is de ambtelijke informatie niet op juiste wijze met mij gedeeld"

  Waarschijnlijk ligt de wethouder niet goed bij de ambtenaren en laten ze haar op deze manier sneuvelen, het wachten is op het volgende incident waaruit blijkt dat ze weer niet, niet volledig, of zelfs verkeerd is voorgelicht.
  Met het huidige ambtenarenapparaat is het voor goedwillende politici(voor zover ze er zijn) vechten tegen de bierkaai. Een deel van de ambtenaren doet precies wat ze wil en geen politieke partij die de al jaren durende misstanden op het gemeentehuis durft aan te pakken. De politiek moet het advies van Onderzoeksbureau Greep uit 2003 eens uitvoeren en de hele bende onwilligen eindelijk eens de laan uitsturen.

  Anoniem zei

  Natuurlijk doen die ambtenaren wat ze willen; kunnen ook vaak niet anders als je een raad en wethouders hebt die pas wakker worden als ze de stukken voor de eerste keer op de raadsvergadering openslaan,

  Een reactie posten