Goede windmolens vervangen voor extra subsidie

Datum:
 • maandag 17 november 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • 'Dit heeft niets met duurzaamheid te maken'


  Energiebedrijven, boeren en andere exploitanten van duurzame energie willen zeker 172 recent gebouwde megawindmolens slopen en vervangen. Hierdoor kunnen ze extra subsidie incasseren. Als zij dit jaar nog een vergunning regelen voor de nieuwe turbines, maken zij aanspraak op meer dan 350 miljoen euro groene stroomsubsidie. Dit meldt De Volkskrant.

  Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW) bij gemeenten en provincies door heel Nederland.

  Bij de NLVOW zijn de afgelopen maanden op grote schaal vergunningsaanvragen binnengekomen voor de vervanging van turbines die het afgelopen decennium zijn gebouwd. Deze molens zijn technisch gezien nog prima in orde, maar komen door hun leeftijd niet meer in aanmerking voor groene stroomsubsidie.

  “Deze turbines kunnen zeker nog tien tot vijftien jaar mee, maar worden vervangen en opnieuw aangemeld omdat het draaien met subsidie zoveel lucratiever is. Dit heeft niets met duurzaamheid te maken, maar alles met het opstrijken van dubbele subsidies”, zo stelt Rob Rietveld van de NLVOW. 


  Anp/TPO


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Je dacht dat het niet gekker kon!

  Een reactie posten