Extra banen door miljoenendeals Oeverse onderwaterturbinefabrikant

Datum:
  • donderdag 13 november 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • DEN OEVER - Het bedrijf met momenteel twintig medewerkers verwacht daardoor in 2015/2016 tussen de 25 en veertig ontwerpers en assemblagemensen te kunnen aannemen.



    Door Martijn Gijsbertsen - 13-11-2014 

    Onderwaterfabrikant Tocardo in Den Oever is hard op weg naar miljoenencontracten in Groot-Brittannië en Korea.

    Het bedrijf met momenteel twintig medewerkers verwacht daardoor in 2015/2016 tussen de 25 en veertig ontwerpers en assemblagemensen te kunnen aannemen.

    Tocardo mag bij het Britse eiland Man turbines op de bodem van de Ierse Zee plaatsen. Het gaat om circa vijftig getijdenstroominstallaties in 2016/2017, die tien megawatt aan elektriciteit opwekken.

    Groen licht 

    ,Daar zijn we ongeveer vier jaar mee bezig geweest. Nu er groen licht is, kan de vlag uit’’, stelt directeur Hans van Breugel. ,,De volgende stap is energiemaatschappijen te strikken als opdrachtgever.’’

    Tijdens de Nederlandse handelsmissie naar Azië heeft Tocardo een voorovereenkomst gesloten met energiebedrijf Ekornergy in Korea. ,,Dit betreft een demoproject van twaalf tot zestien turbines in 2016 met eventuele uitbreiding naar in totaal vijftig tot honderd turbines in 2017. Goed voor 28 megawatt.’’

    NHD




    1 reacties :

    Anoniem zei

    Allemaal prachtig die turbines, maar net als bij windmolens en zonnepanelen is het weggegooid geld zolang de gewonnen energie niet opgeslagen kan worden en zodoende blijven de energiecentrales gewoon onmisbaar.
    In België met al zijn windmolens en zonnecollectoren heeft men al een plan opgesteld voor komende winter om de elektriciteit te reguleren en is men er al op voorbereid dat er in bepaalde delen van het land op bepaalde momenten geen stroom geleverd kan worden.
    We horen er niets over bij onze staatsomroep de NOS maar wie het Belgische nieuws volgt zal versteld staan wat ze in Nederland allemaal weten te verbloemen.
    Voor wie geïnteresseerd is in de waarheid en niet langer gehersenspoeld wil worden door de staatsmedia lees het volgende: http://www.nrcreader.nl/artikel/6655/wie-houdt-in-belgie-het-licht-aan

    Een reactie posten