PvdA Hollands Kroon tikt wethouder Van Gent op de vingers

Datum:
 • zaterdag 11 oktober 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • HOLLANDS KROON - Voorganger stelt dat raad onjuist is geïnformeerd over huishoudelijke hulp.


  Door Martijn Gijsbertsen - 10-10-2014 

  De PvdA tikt wethouder Mary van Gent-Overdevest van Senioren Hollands Kroon op de vingers.  Zij heeft de gemeenteraad volgens PvdA’er Jan Steven van Dijk, saillant genoeg haar voorganger, recent onjuist geïnformeerd over de communicatie met zorgaanbieders over het voortzetten van huishoudelijke hulp in 2015.

  Van Gent zei tijdens de raadsvergadering op 25 september jongstleden dat zorginstanties ’al zes weken’ wisten dat alles volgend jaar blijft zoals het nu is geregeld. Ruim twee weken daarvoor tijdens een rondetafelgesprek kon de wethouder daarover geen uitspraken doen. Bij cliënten en personeel in ’thuiszorgland’ heerst veel onrust en onduidelijkheid, omdat gemeenten de verantwoordelijkheid op dit gebied overneemt van het rijk en er minder geld beschikbaar zou komen. 

  Miskleun 

  Van Dijk is nu gebleken dat bij lange na niet alle zorginstanties die huishoudelijke hulp in Hollands Kroon aanbieden door de gemeente op de hoogte zijn gebracht.

  ,,Werknemers hebben het via de krant moeten vernemen, terwijl dit nieuws bij hun directeuren ook nog niet bekend was.’’

  De PvdA’er heeft daarom vragen aan het college gesteld. ,,Op een van beide informatiemomenten aan de raad heeft ze de waarheid niet gesproken. Een rare tegenstrijdigheid en enorme miskleun.’’

  In de politieke arena is dat doorgaans zelfs een doodzonde, maar Van Dijk zegt niet uit te zijn op het aftreden van Van Gent.

  Signaal 

  ,Het is bedoeld als signaal, waarschuwing aan een beginnend wethouder. Het feit dat de communicatie hier richting een heleboel mensen in onzekerheid slecht is gegaan, baart mij veel meer zorgen. Aan deze behoorlijke vergissing hoeven wat mij betreft geen verder consequenties te worden verbonden, al blijft het stom de zwarte Piet bij de zorginstellingen neer te leggen.’’

  Van Gent wil tot op heden desgevraagd niet op de kwestie reageren

  NHD
  2 reacties :

  Anoniem zei

  POLITICI EN DE WAARHEID. Geen verstandig burger die in onze falliete maatschappij de woorden van een politica of politicus nog serieus neemt.

  Een goed voorbeeld is onze aartsleugenaar premier Rutte van afgelopen vrijdag over de uitspraak van Timmermans in het vragenuurtje:

  “Ik heb de uitzending niet gezien.” (aldus Rutte)

  Minister-president Mark Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie over het omstreden optreden van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) bij Pauw.


  “Hij herhaalt de vraag van Pauw.” (aldus Rutte)

  Diezelfde Rutte vijf seconden later wanneer hij wordt gevraagd naar de opmerking van Timmermans waarin hij stelt dat de MH17 is neergeschoten door een raket.

  Door dit soort leugenaars worden we geregeerd en het wordt met de dag erger.

  Anoniem zei

  Go Mary. Een fan.

  Een reactie posten