Windmolenfreak Henk Kamp wordt op het matje geroepen

Datum:
 • zaterdag 11 oktober 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Iedereen weet het. Windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie. 

  Geplaatst door Frank Verhoef op 11 oktober, 2014 - 12:00
  5.000.000.000 euro. Dat is wat VVD-minister Henk Kamp verbrast aan belastinggeld voor een linkse hobby van Diederik Samsom. De VVD-achterban is laaiend.
  Iedereen weet het. Windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie. En toch gaat minister Kamp (Economische Zaken) nieuwe windmolenparken aanleggen op zee. Voor maar liefst 5.000.000.000 euro. Inderdaad, da's bijna net zoveel als het totale budget van Defensie. Kamp is een VVD-minister die een PvdA-agenda uitvoert. Geen wonder dat de achterban woedend is.
  De JOVD, de liberale jongerenclub van de VVD, wilde Kamp een 'liberale aanmoedigingsprijs' aanbieden. Die prijs is bedoeld voor (VVD-)politici die zich niet bepaald liberaal gedragen. De voorzitter van de JOVD Tom Leijte is keihard over de plannen van kamp voor complete windmolenparken in zee: "Pure geldverspilling heeft niets met liberalisme te maken." Gelijkt heeft 'ie.
  Het zou sympathiek zijn als Kamp de aanmoedigingsprijs in ontvangst zou nemen, maar dat doet hij niet volgens de JOVD:
  "Het is jammer dat hij ook geen toelichting wilde geven waarom niet. Normaal gaan we altijd in gesprek, maar ook daar voelde hij niets voor. Nu erkent hij onze zorgen niet door zijnweigering de prijs in ontvangst te nemen. Het lijkt erop dat de minister alleen nog maar oor heeft voor zogenaamd ‘groene’ belangenorganisaties en energiebedrijven. Wij maken ons daar ernstige zorgen over."
  Dat vonden ze niet zo leuk bij het ministerie. De woordvoerder van Kamp probeerde snel het brandje te blussen: "We kregen donderdag de melding dat de minister deze prijs uitgereikt zou krijgen. De minister kon niet op stel en sprong een dag later de prijs in ontvangst nemen; hij heeft een drukke agenda. Maar natuurlijk wil hij wel in gesprek met de jonge liberalen."
  Helaas, het is al te laat. Het beeld dat nu is ontstaan is hartstikke pijnlijk voor de VVD, maar dat hebben ze compleet aan zichzelf te danken. Kamp is kennelijk maar wat blij met nieuwe windmolenparken en vindt het geen enkel probleem dat er 5.000.000.000 euro over de balk wordt gesmeten om de PvdA tevreden te houden. Waar zijn de klassiek-liberalen binnen de VVD gebleven?  0 reacties :

  Een reactie posten