Gifspuiters in lucht betrapt bij milieu-inspectie

Datum:
  • vrijdag 17 oktober 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • NOORDKOP- Milieu-inspecties in agrarische gebieden vanuit een vliegtuigje lonen. 



    Door Ed Dekker - 16-10-2014 

    Milieupolitie Noord-Holland Noord heeft deze week in de lucht in een uurtje tijd tien ernstige overtredingen opgespoord. Bloembollenkwekers krijgen een fikse boete voor overvloedig gebruik van spuitmiddelen.

    Milieuvluchten zijn onderdeel van een campagne van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en milieupolitie. Zij willen het ongeoorloofd doodspuiten van slootkanten van bloembollenvelden verder terugdringen. Dergelijke taludbespuitingen tasten de kwaliteit van het oppervlaktewater aan. In het najaar wordt veel grasland geschikt gemaakt voor de bollenteelt.

    De eerste milieucontrole vanuit de lucht richtte zich vooral op West-Friesland, regio Schagen en de Wieringermeer. Komende week stijgen de onderzoekers opnieuw op. Zij vliegen dan boven andere delen van Noord-Holland, zoals de polders Schermer en Beemster.

    Het hoogheemraadschap (verantwoordelijk voor de waterkwaliteit) hoopt dat de vliegende inspecties volgend jaar worden herhaald.


    ED DEKKER

    NHD





    2 reacties :

    h.oldeboom zei

    Ik moet erom lachen als het niet zo triest is. Instanties (Hoogheemraadschap & Co) doen pas iets als de politiek er rijp voor is en overschrijdingsnormen de factor 10000 gepasseerd zijn.
    Wat leven wij toch in een goddeloos nalatig en achterbaks land.

    Anoniem zei

    De politiek heeft, ondanks aandringen van diverse instanties en burgers, nooit de intentie gehad daadkrachtig op te treden. Volgens zeggen is er ook nog een milieudienst(RUD) die controles uitoefent, maar waarschijnlijk kijken die medewerkers, als ze hun luie stoel achter het bureau al willen verlaten tijdens werktijd om een rondje langs vrienden en kennissen te maken, de andere kant op.
    En zo gaat de vervuiling van het milieu gewoon door, behalve een paar dubieuze lieden is het overgrote deel van de gemeenschap de klos, zo ook met het milieu.

    Een reactie posten