CDA-kamervragen over vervanging solitaire windmolens

Datum:
  • donderdag 16 oktober 2014
  • in
  • Categorie: , , ,
  • Den Haag - Vragen van het lid AgnesMulder (CDA) aan de Minister van Economische Zaken over vervanging windturbines (ingezonden 15 oktober 2014).

    Vraag 1

    Bent u bekend met het gegeven dat windturbines die zijn ondersteund met de MEP-regeling momenteel worden vervangen met gebruikmaking van de SDE+-regeling?1 2

    Vraag 2

    Kunt u een inventarisatie maken van windturbines die worden vervangen door nieuwe windturbines met de SDE+-regeling en daarbij aangeven welke leeftijd de turbines hebben die vervangen worden?

    Vraag 3

    In hoeverre draagt volgens u de vervanging van bestaande nog draaiende windturbines bij aan de toename van duurzame energieproductie?

    Vraag 4

    Klopt het volgens u dat het basisbedrag in de SDE+-regeling in het geval van het vervangen van een bestaande windturbine gunstiger is omdat investeringen in de fundering en de aansluiting niet nodig zijn? Zo nee, waarom niet?

    Vraag 5

    Bent u bereid om te bezien hoe deze gunstigere behandeling van de vervanging van bestaande windturbines ten opzichte van nieuwe windturbines voorkomen kan worden in de SDE+-regeling?

    Vraag 6

    Bent u bereid om te bekijken of de SDE+-regeling aangepast kan worden zodat bestaande windmolens niet worden vervangen terwijl ze nog niet versleten zijn? Zo nee, waarom niet?

    0 reacties :

    Een reactie posten