CDA-kamervragen over vervanging solitaire windmolens

Datum:
 • donderdag 16 oktober 2014
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Den Haag - Vragen van het lid AgnesMulder (CDA) aan de Minister van Economische Zaken over vervanging windturbines (ingezonden 15 oktober 2014).

  Vraag 1

  Bent u bekend met het gegeven dat windturbines die zijn ondersteund met de MEP-regeling momenteel worden vervangen met gebruikmaking van de SDE+-regeling?1 2

  Vraag 2

  Kunt u een inventarisatie maken van windturbines die worden vervangen door nieuwe windturbines met de SDE+-regeling en daarbij aangeven welke leeftijd de turbines hebben die vervangen worden?

  Vraag 3

  In hoeverre draagt volgens u de vervanging van bestaande nog draaiende windturbines bij aan de toename van duurzame energieproductie?

  Vraag 4

  Klopt het volgens u dat het basisbedrag in de SDE+-regeling in het geval van het vervangen van een bestaande windturbine gunstiger is omdat investeringen in de fundering en de aansluiting niet nodig zijn? Zo nee, waarom niet?

  Vraag 5

  Bent u bereid om te bezien hoe deze gunstigere behandeling van de vervanging van bestaande windturbines ten opzichte van nieuwe windturbines voorkomen kan worden in de SDE+-regeling?

  Vraag 6

  Bent u bereid om te bekijken of de SDE+-regeling aangepast kan worden zodat bestaande windmolens niet worden vervangen terwijl ze nog niet versleten zijn? Zo nee, waarom niet?

  0 reacties :

  Een reactie posten