Werkloosheid daalt sneller in Schagen

Datum:
  • zaterdag 19 juli 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • SCHAGEN - De werkloosheid is in juni in Schagen en Hollands Kroon sterker gedaald dan gemiddeld in Nederland. 


    Recente cijfers van het UWV geven aan dat Schagen een min scoort van 3,3%. In Hollands Kroon staat dit cijfer op 2,1%. Landelijk kwam de daling van het aantal werkzoekenden uit op 1,1%. Hiermee wordt het vertrouwde beeld van een relatief lage werkloosheid in de regio nog eens versterkt.

    Landelijk staat het WW-percentage op 5,5%. Zowel in Hollands Kroon als in Schagen komt dit cijfer uit op 3,9%.

    Natuurlijk, het seizoen speelt mee in de florissante cijfers. De daling van het aantal vacatures in de horeca met 8,3% in de Noordkop is daarvan de stille getuige. Maar er zijn ook forse minnen in de bouwnijverheid( (6,1%) en bij de uitzendbureaus/re-integratiebedrijven (6,8%).

    De cijfers wassen een aantal donkere wolken niet weg. Zo is het aantal werkzoekenden van vijftig jaar en ouder onveranderd hoog. In Schagen gaat het hierbij om bijna de helft van het aantal werklozen, in Hollands Kroon om zo’n 45 procent. Op jaarbasis scoort de regio slechter dan het landelijk gemiddelde. Tegen een plus van 12,8% in Nederland, staan stijgingen van 14,5% in Hollands Kroon en 14,7% in Schagen. Het is overigens een bekend verschijnsel dat oplevingen in de economie in de Noordkop later zichtbaar worden dan bijvoorbeeld in de Randstad.

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten