Vragen PVV over 'probleemturbines'

Datum:
 • donderdag 12 juni 2014
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Noordkop - De PVV stelt aan Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland vragen over 'probleem-windturbines' in de provincie.

  Het aantal windturbines waarvan overlast wordt ervaren is volgens PVV-fractievoorzitter D. van der Sluijs veel groter dan het lijstje van gedeputeerde jaap Bond.

  Bond stuurde Provinciale Staten eind mei een memo over turbines waarover overlast is gemeld. Bond berichtte over molens waarover regionale uitvoeringsdiensten of de provincie zelf meldingen over binnen hebben gekregen.

  „Omwonenden, actiegroepen en belangenorganisaties zijn niet gehoord", zegt Van der Sluijs in zijn vragen aan GS. „In de memo staat te lezen: 'Omdat niet alle klachten worden gemeld én omdat de beleving van overlast niet objectief te meten is, kan dit overzicht niet worden beschouwd als een volledig overzicht van windturbines die overlast veroorzaken c.q. waarvoor geldt dat overlast wordt ervaren'. Gezien het beperkte aantal opgesomde probleemturbines zou het beeld kunnen ontstaan dat het allemaal wel meevalt met de problematiek.

  Uit informatie van de stichting Windmolenklachten blijkt dat het aantal problemen veel groter is." Windmolenklachten heeft onder meer de solitaire molen De Ambtenaar, het ECN Testpark (beide Wie- ringermeer), windpark Groetpolder (Kolhorn), windpark Boermansweg (Anna Paulowna) en diverse solitaire molens op hun overlastlijst staan. De PVV wil van GS onder meer weten waarom zij denkt dat niet alle klachten worden gemeld. Ook vraagt de partij zich af waarom overlast van een turbine niet objectief te meten valt en of er geen vaste criteria voor zijn.

  Bovendien wil de fractie weten waarom het lijstje van GS zo beperkt was.

  NHD  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het provinciale ambtenarenapparaat zal weer aan het werk gesteld worden om er voor te zorgen dat alle vragen van de PVV van een nietszeggend antwoord zullen worden voorzien.
  De ambtenaren hebben werk, het kost een vermogen en de slachtoffers van de windmolens blijven in de kou staan ondanks de inspanningen van de PVV, de enige partij die zich nog wat aantrekt van het wel en wee van de bevolking. Daarom demoniseert de rest van de politiek de PVV zodat het niet opvalt dat ze de Nederlandse burgers op een vreselijke manier in de kou laat staan

  Een reactie posten