Garantie voor Kooyhaven op Kooypunt

Datum:
 • donderdag 12 juni 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - De gemeente Den Helder mag een gemeentegarantie van 8,5 miljoen afgeven voor de ontwikkeling van het Regionaal havengebonden bedrijventerrein Kooyhaven bij Kooypunt.

  Door Harry de Jong


   Een meerderheid van de raadscommissie bestuur en middelen stemde in. De ChristenUnie, Groenlinks en Vrije Socialisten hadden als enige nog bedenkingen. Port of Den Helder heeft als ontwikkelaar van Kooyhaven de gemeentegarantie nodig om een subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu van 1,5 miljoen binnen te halen. Bovendien lukt het Port of Den Helder zonder gemeentegarantie ook niet om een lening bij banken te krijgen voor het havenproject, maakte wethouder Kees Visser duidelijk. ,,Kortom, dan is het afgelopen met het havengebonden bedrijventerrein Kooyhaven. Dan is het niet mogelijk om grond aan te kopen en te ontwikkelen, terwijl er voor Hollands Kroon geen reden meer zou zijn om het bestemmingsplan Kooyhaven door te zetten.’’

  Zover komt het dus niet, nu er een raadsmeerderheid is voor de gemeentegarantie. Die wordt in principe voor 25 jaar verleend. De grond voor Kooyhaven wordt in fases uitgegeven. ,,Is binnen 25 jaar alles uitgegeven, dan hoeft de garantie minder lang te lopen’’, aldus Visser.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten