Hollands Kroon in zelfde harnas als Schagen?

Datum:
  • zaterdag 12 april 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Er onstaat   een coalitie met 21 van de 29 zetels. een slechte zaak.


    Richard Zut

     'Bezint voor ge begint' is een oud gezegde dat op dit moment keihard opgaat voor de politiek in Hollands Kroon.


    En dan met name voor grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen, Senioren Hollands Kroon (SHK). Samen met Lada vormt die partij — elk met zes zetels — nu een machtsblok in het nieuwe politieke landschap daar. SHK en Lada zijn ook leidend bij de formatie van de nieuw coalitie, waarbij SHK-leider Jip Pankras raadsgriffier Menno Huisman van de gemeente Den Helder heeft ingehuurd als informateur.

    Tot 2007 was Huisman in de gemeente Zaanstad fractievoorzitter van de VVD. Zijn bloedbroeders kregen in Hollands Kroon een grote nederlaag te verwerken. De liberalen verloren drie zetels en staan nu op vijf. Ze zijn daarmee de derde partij geworden in de gemeente en worden ondanks hun forse verlies toch naar voren geschoven als coalitiepartner. Het CDA (terug naar vier zetels) wordt als vierde partner er bij betrokken, waarmee er een coalitie met 21 van de 29 zetels ontstaat. Met dit politieke harnas worden de verliezers beloond.

    Slechte zaak.

     Waarom niet eerst eens praten met de ander winnaars zoals D66, Progressief Hollands Kroon en ChristenUnie? SHK en Lada moeten nog maar eens heel goed kijken naar Schagen. Dáár telt de coalitie van CDA, VVD en PvdA 18 raadszetels, tegen 11 voor de (zes) oppositiepartijen. Als puntje bij paaltje komt heeft de oppositie totaal niets in te brengen.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten