Bewoner in beroep tegen Hollands Kroon

Datum:
 • woensdag 19 februari 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • Nieuwe Niedorp - „Gemeente Hollands Kroon moet handhaven, maar doet dit niet.
  Daarom mogen ze nu voor de rechter tekst en uitleg gaan geven."

  Mark de Geus uit Nieuwe Niedorp is klaar met de situatie waarin zijn buurman een schuur heeft gebouwd zonder een geldige bouwvergunning. De kwestie op Terdiek speelt al meer dan een jaar.

  Nadat de buurman de schuur had afgebouwd, ondanks een tijdelijk bouwverbod dat was afgegeven, wil de gemeente de bouw ervan nu legaliseren. Dat schoot bij De Geus in het verkeerde keelgat waarop hij nu in beroep gaat bij de rechtbank in Alkmaar.

  „Ik heb op meerdere punten beroep aangetekend", vertelt De Geus. „Wanneer de zaak in behandeling genomen wordt weet ik niet maar het beroep is in ieder geval ingediend."

  De 'ruzie' tussen de twee buren speelt al jaren en de gemeente is van de situatie op de hoogte. Inmiddels is er bemiddeld en zijn er meerdere ambtenaren en een wijkagent bij de zaak betrokken geweest.

  NHD  4 reacties :

  Anoniem zei

  Het is te hopen dat Mark de Geus zijn gelijk krijgt bij rechtbank Alkmaar, maar deze rechtbank stelt de Gemeente bijna altijd in het gelijk of het moet 100% niet anders kunnen, maar als de rechtbank er een punt aan kan lullen in het voordeel van de gemeente zullen ze het niet nalaten.
  Ook dient Dhr. de Geus ervan doordrongen te zijn dat ambtenaren van de gemeente die als getuige zullen optreden er geen enkel probleem mee hebben om de zaken anders voor te stellen als ze zijn.
  Mocht de milieudienst er bij betrokken zijn dan is het helemaal een kansloze missie.

  Anoniem zei

  In Hollands Kroon kennen we het fenomeen dat er wel handhavers zijn alleen handhaven die niet niet, zeker niet als het vriendjes van politici of ambtenaren zijn.
  De reden? Volgens het College hebben ze het te druk.
  Waarmee? Dat vermeldt het College dan weer niet.

  Mark de Geus kan beter eerst eens nagaan met welke ambtenaar of politicus zijn buurman bevriend is.

  Anoniem zei

  De hoogste ambtenaar van Economische Zaken in Purmerend is op non-actief gesteld. Aanleiding is een integriteitonderzoek naar de man. Kees S. wordt ervan verdacht een groot aantal bouwbedrijven jarenlang een voorkeurspositie te hebben gegeven.

  Alweer een corruptieaffaire onder ambtenaren.

  Denken wij nou dat zoiets in Hollands Kroon niet aan de orde is, het is schering en inslag in Nederland.

  Anoniem zei

  Hollands Kroon heeft in haar begroting aangegeven: geen handhaving bestemmingsplannen

  Anna Paulowna handhaafde al decennia niet.


  Een medewerker van Anna Paulowna vertelde eens dat op zijn eerste werkdag oud burgemeester den Ouden hem te verstaan gaf dat in Anna Paulowna niet gehandhaafd werd (werkt nu nog bij de Milieudienst in Hoorn).

  Er werd alleen selectief gehandhaafd (in ieder geval niet bij de bollenboeren en agrariĆ«rs en de ‘vrinden’).
  Het ergste is dat de meeste van deze niet-handhavende ambtenaren/wethouders/oud-wethouders nog altijd de dienst uitmaken in nu Hollands Kroon. En dit gewoon door gaat.

  De burger moet maar gaan procederen is nog altijd hun stelling.

  NHD-verslaggever Zethoven heeft eens een mooi stuk erover geschreven:

  Klagen is zondebok zoeken voor eigen falen
  http://www.stichting-jas.nl/2003/07/klagen-is-zondebok-zoeken-voor-eigen.html

  Een reactie posten