GS Noord-Holland geschokt over gedrag oud-gedeputeerde

Datum:
 • donderdag 12 december 2013
 • in
 • Categorie: , , , , , ,
 • Haarlem  - Ook Moens is betaald
  Roel van Leeuwen

  Oud-gedeputeerde Albert Moens (GroenLinks) heeft zich tijdens zijn bestuursperiode laten betalen door het bedrijf Econcern/ Darwind. Het ging om een bedrag van 25.200 euro.

  Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn geschokt over de onthullingen in het verslag van de curatoren van het failliete bedrijf, zo maakte het college gisteravond bekend. De in augustus overleden Moens heeft in 2008 diensten in rekening gebracht die hij het bedrijf verleende terwijl hij gedeputeerde was, en de provincie een relatie had met dit bedrijf. Uit het curatorverslag blijkt dat Moens de bedrijfsleiding in 2007 polste of hij een rol zou kunnen krijgen binnen Darwind, een producent van windturbines op zee. Als de provincie financiele steun zou verlenen  en Darwind in Nederland kon gaan produceren, zou Moens mede leiding kunnen gaan geven aan de windactiviteit op holdingniveau. Moens is daarna ook bij het bedrijf in dienst getreden. Uit een memo blijkt dat hij na zijn aftreden bij Gedeputeerde Staten een bedrag van 25.200 euro declareerde voor 26 dagen die hij als gedeputeerde voor Darwind had gewerkt.

  Oud-collega van Moens in dezelfde periode, Ton Hooijmaijers, werd vorige week veroordeeld tot drie jaar cel omdat hij als gedeputeerde steekpenningen had aangenomen. GS beraden zich vandaag in een extra vergadering op vervolgacties. Direct daarna zullen Provinciale Staten worden geinformeerd.

  NHD

  Lees ook:

  14-8-2009 Oud-gedeputeerde Moens in de fout  2 reacties :

  Anoniem zei

  Ja, groen ( s ) links.

  Wij wisten het wel.

  De boven ons gestelden.

  Dekker zei

  Zoals gewoonlijk is iedereen in de politiek weer geschokt, zoals ook in het geval Hooijmaijers iedereen geschokt was.

  We kunnen en mogen zo langzamerhand aannemen dat het in de politiek de gewoonte is erg goed voor zichzelf te zorgen. Niemand kan me wijs maken dat collega's of ambtenaren niet op de hoogte zijn geweest met de illegale praktijken van de heren.
  Het is eerder regel als uitzondering dat er af en toe iemand om wat voor reden dan ook geslachtofferd wordt zoals ook in het geval Hooijmaijers het geval was.
  Zou nou niemand van de andere gedeputeerden die nauw met de heren hebben samengewerkt, of de ambtenaren, dat niet hebben geweten?
  De tijd dat de meeste mensen nog in Sinterklaas en Zwarte Piet(oh ja dat mag niet meer) geloofden ligt voor de meesten van ons ver achter ons.

  Dekker

  Een reactie posten