Deur dicht voor Polen en XL-super in Schagerbrug

Datum:
 • donderdag 24 oktober 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • Schagerbrug - Er komt definitief geen grootschalige huisvesting van Poolse arbeidsmigranten in het voormalige gemeentehuis van Zijpe.
  Richard Zut 

  Het karakteristieke gebouw wordt voorlopig uit de verkoop gehaald. Ook zet het Schager college van B en W een dikke streep door de mogelijke vestiging van een XL-supermarkt op die plek.

  De komst van een supermarkt past niet in de visie Dagelijkse Winkelstructuur, waarin staat dat het creeren van nieuwe supermarktlocaties buiten het centrum van Schagen ongewenst is. Het college heeft tevens het plan afgewezen van ontwikkelaar Van der Ploeg voor veertig woningen in bestaande en nieuwe be-. bouwing en ontwikkeling van nog eens tien extra bouwkavels: ,,Dat bod was veel te laag. Ruim onder de vraagprijs en de taxatiewaarde."

  Museumverhuizing 

  Het college kondigt aan zelf nog eens heel goed na te willen denken over de herontwikkeling van de locatie. Waarbij van belang is dat het Zijper Museum toch zal worden verplaatst naar een andere plek. ,,Liefst in Schagerbrug, maar we sluiten niets uit", aldus wethouder Jan Bouwes die hierover met zijn collega Ben Blonk in gesprek zal gaan om de dorpsraad en het museumbestuur.

  Opgelucht 

  De 744 Schagerbruggers die — uit vrees voor overlast — een petitie ondertekenden tegen de komst van grootschalige huisvesting voor Poolse arbeidsmigranten, kunnen opgelucht ademhalen. Met nadruk stelt het Schager college dat het zich niet door de petitie heeft laten leiden. Wethouder Bouwes: „We hebben natuurlijk wel kennis genornen van de onrust, maar ons standpunt was daarvoor al bepaald."


  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten