'Ruis en de stiekemigheid' moeten eruit bij Slot-dossier

Datum:
 • vrijdag 27 september 2013
 • in
 • Schagen - 'Het wordt alleen maar erger door alle stiekemigheid' en 'De ruis moet eruit bij dit dossier'. 

  Richard Zutt

  Dat zeiden respectievelijk Merieke Bredewold van oppositiepartij Wens4U en Marc Moussault van coalitiepartner PvdA dinsdagavond in het debat over de exploitatie van Slot Schagen.

  Tja, hoe nu verder met Slot Schagen? Het cultureel object van en voor de Schager bevolking dat volgens penningmeester Gerard Stuijt niet door een exploitatiestichting maar door een commerciele partij moet worden gerund. Alleen zó kan volgens hem sprake zijn van een financieel gezond plaatje, dat ook ruimte biedt voor minimaal honderd dagdelen voor cultureel Schagen. Liefst door de huidige hotelkamerhuurder, William Jansen van Igesz. Met wie zoals bekend al jarenlang een ingewikkelde touwtrekkerij plaatsvindt om tijdige betalingen van de huurpenningen.

  Zes politieke partijen, niet toevallig allemaal in de oppositiebanken, willen net als initiatiefbedenker Gerrit Westerink dat de door het verdere college gesteunde veronderstelling van Stuijt éérst grondig wordt onderzocht door een 'commissie van wijze mensen'. Aangewezen door het presidium, dus. Zover kwam het niet, want wethouder Jan Bouwes hield namens het college voet bij sulk: zij wijst een commissie aan en laat de raad weten wat het college met de onderzoeksresultaten doet. Hans Kröger van JESS, Frans Bas van D66, Pjotr Komen van SP, Perry Vriend van de Seniorenpartij Schagen, Merieke Bredewold van Wens4U en niet in het minst Friso Teerink van DNA konden hoog en laag springen, maar het coalitieblok (18 leden) veegde hun wens van tafel. Sterker nog: CDA-leider Jelle Beemsterboer zei een 'oppositieshow voor de voile publieke tribune' te zien in de motie van wantrouwen aan het adres van wethouder Bouwes. „Ik hoop dit niet meer mee te maken in dit huis."


  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten