Geen maatwerk-regime voor bestaande turbines

Datum:
 • woensdag 3 juli 2013
 • in
 • Categorie: , ,
 • Anna Paulowna - Volgens de PvdA is ingrijpen zonder schadeclaims - gezien de laatste jurisprudentie - wel mogelijk. 

  Mike Deutekom

  Een aantal bewoners van de Oostpolder bij Anna Paulowna is teleurgesteld nu de gemeenteraad van Hollands Kroon niet heeft ingestemd met het invoeren van 'maatwerkvoorschriften' voor twee windturbines in de polder. Een motie van de PvdA om de molens aan de Veerweg en Zwinweg beperkingen op te leggen om zo geluidsoverlast tijdens de nacht aan banden te leggen, haalde het niet.

  VVD, CDA en ChristenUnie (13 zetels in de raad) stemden tegen, PvdA, Lada, Progressief Wieringermeer, Senioren Hollands Kroon en de partij Vrijeliberalen (samen 11 zetels) staan achter de motie.

  De tegenstemmers vrezen vooral met grote schadeclaims te worden geconfronteerd. „Je gaat beknibbelen aan iets dat al vergund is. Bovendien vrezen wij een precedentwerking", stelde het CDA. Ook wethouder Lia Franken deelde die mening. „Er zijn rechten verleend. Een oplossing moet komen van de landelijke politiek, die de normen vaststelt."

  Volgens de PvdA is ingrijpen zonder schadeclaims - gezien de laatste jurisprudentie - wel mogelijk.

  NHD
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Volgens het CDA, VVD en de CU kan er geen maatwerk toegepast worden ondanks dat bewoners windmolens als overlastgevend beschouwen en ondanks er overlast is vanlawaai trillingen en slagschaduw, allemaal zaken die als het een gewone burger betreft tot sluiting zouden kunnen leiden.

  Dan is het heel simpel: verleen geen nieuwe bouwvergunningen meer voor windmolens en zijn oude aan vervanging toe dan ook geen nieuwe vergunning meer.

  Let eens op hoe snel de 3 partijen van mening veranderen en alsnog maatwerk toestaan.

  Met maatwerk ben je er overigens nog niet want als de milieudienst moet gaan controleren en handhaven zijn de omwonenden van de windmolens weer terug bij af want die doen precies wat voorzitter van de milieudienst Lia Franken hen in het oor fluistert.

  Een tussentijdse promotie is natuurlijk nooit weg.

  Een reactie posten