Vrees voor windmolens Aartswoud

Datum:
 • maandag 13 mei 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • NOORDKOP - 'Opstelling gemeente Opmeer naïef'


  Marcel Vermeulen 
  m.vermeulen@hdctredia.n1 Noordkop

  Platform Windmolenklachten.nl vreest dat de provincie gemeente Opmeer zal negeren bij haar verzet tegen de bouw van turbines in Aartswoud en De Weere, tussen Kolhorn en Medemblik.

  Henno Dasselaar, woordvoerder van de organisatie, denkt dat het uitsluitend wijzen op het verbod uit de structuurvisie niet voldoende is. „Als de energiemaatschappijen met een panklaar plan komen dan kon het voor de provincie wel eens heel verleidelijk worden om hiermee in te stemmen", stelt hij. „Het is van het college naïef om alleen te schermen met de eigen structuurvisie."

  De initiatiefnemers van de windmolens zijn sinds vorige maand bezig intentieverklaringen voor plaatsing van landeigenaren te verkrijgen. Uit een enquête van Dorpsraad De Weere blijkt dat negentig procent tegen de turbines is. Die uitkomst gaat naar de Tweede Kamer.

   Dasselaar noemt dit een goed middel. „Opmeer had dit zelf moeten doen. Windenergie op land wordt steeds meer omstreden. Dit resultaat, waaruit blijkt dat er geen draagvlak is voor de molens, kan doorslaggevend zijn.

  Gerust

  Volgens wethouder Hendrik Stoker kunnen de inwoners gezien 'de structuuvisie gerust zijn. „Wij geven absoluut geen toestemming", stelt hij. DSV/D66-raadslid Paul Menting noemde zijn houding passief en te formeel'. Bespreking van het windmolenplan gebeurt in de raadscommissie van 21 mei.

  ____________________________________________
  ____________________________________________
  Platform 

  Windmolenklachten.n1 is een online meldpunt 
  voor overlast door windrnolens. Omwonenden die 
  overlast ondervinden van turbines  kunnen er met
   klachten terecht. 

  ___________________________________________
  ___________________________________________


  NHD

  1 reacties :

  Vermeulen. zei

  Als het om de bouw van windmolens gaat kan geen enkele burger gerustgesteld zijn, de politiek weet altijd wel een oplossing te bedenken die in het nadeel van de tegenstanders van de windmolens uitpakt.

  Een reactie posten