Garages zaak Raad van State

Datum:
 • maandag 13 mei 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • Hippolytushoef -Toezeggingen voormalige raad Wieringen? * Dwangsommen * Sloop
  door Lydia Jasper Ijasper@hdcmedia n1 

   De bouw van twee garages aan de Stroeërweg in Hippolytushoef is inzet van een zaak bij de Raad van State. Vraag is of de gemeente haar medewerking had moeter verlenen om de panden te legaliseren.

  De geschiedenis_begint in 2007; in de voorrmalige gemeente Wieringen. Bij oplevering van de bouw werd geconstateerd dat de twee garages aan de Stroeërweg in Hippolytushoef afweken van de verleende bouwvergunningen en van het bestemmingsplan. De gemeente Wieringen startte daarop een handhavingtraject met dwangsommen.

  Met deze gang van taken waren de eigenaren het niet eens. „In juli 2009 is de gemeente Wieringen  door de Raad' van State in het gelijk gesteld", verduidelijkt Laura Pronk, woordvoerster van de gemeente Hollands Kroon. „Na de tweede dwangsom in 2011 zijn beide garages afgebroken en was het handhavingtraject afgerond."

  Volgens beide eigenaren van de garages hebben vertegenwoordigers van de coalitiepartijen in 2009 in de raad van Wieringen toezeggingen gedaan. Daarop hebben, ze alsnog begin 2010 een legaliseringverzoek gedaan en een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd om de garages te kunnen laten staan. De nieuwe raad van Wieringen — aangetreden na de verkiezingen in maart 2010 — ging daar niet mee akkoord.

  Vorige week was bij de Raad van State de zitting, met als centrale vraag of door de mogelijke toezeggingen van de coalitiepartijen in 2009 de gemeente haar medewerking had moeten verlenen.


  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten