'Misverstand' over kandidatuur Westerink

Datum:
 • donderdag 7 maart 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - Het lijkt een misverstand.

   PvdA en VVD leken waarnemend burgemeester Gerrit Westerink niet te steunen in zijn gooi naar het burgemeesterschap van Schagen.

  Maar op het moment dat dit naar bericht naar buiten kwam hadden de twee enkel een voorbehoud gemaakt. Dat zei fractievoorzitter André Groot, als laatste spreker, dinsdagavond tijdens de raadsbespreking over het profiel voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van Commissaris van de Koningin Johan Remkes.

  Beide fractievoorzitters wilden de kwesties eerst nog in hun fractie bespreken. Maar Westerink kreeg op zijn vakantieadres in Portugal te horen dat er onder de fractieleiders geen stevige meerderheid was voor zijn kandidatuur. En besloot zich terug te trekken.

  Hij benadrukte gisteravond bij die keus te blijven. Ondanks verzoeken van velen uit de ’inner circle’ heeft hij steeds gezegd slechts mee te willen doen als voor zijn kandidatuur een sterke voorkeur van de fractievoorzitter zou zijn. Toen die uit bleef trok hij zich terug.

  Merieke Bredewold (Wens4U) zei dat de raad te weinig heeft geluisterd naar de man in de straat. ,,Die heeft vertrouwen in Westerink en had hem graag nog een periode willen houden. Het zij zo, maar ik hoop dat we hieruit leren voor een volgende gelegenheid.’’

  Een gemiste kans, constateerde Bredewold. Waarop Seniorenpartij, VVD en PvdA, met Wens4U samen goed voor veertien van de negenentwintig raadszetels, soortgelijke woorden uitten. En dus een voorkeur uitten voor waarnemend burgemeester.

  Van de andere kant is duidelijk dat CDA en Jess, samen goed voor twaalf zetels, de waarnemend burgemeester geen voorkeursbehandeling willen geven. Schagen zoekt dus een nieuwe burgemeester en kiest voor kwaliteit boven politieke kleur of geslacht. Ervaring in het openbaar bestuur is niet per se nodig maar met Haagse en Haarlemse connecties, om Schagen en de regio te promoten, zijn gewenst.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten