Is In 't Veld verspilling?

Datum:
 • zondag 17 februari 2013
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Draagvlak

   Roel in 't Veld is aangesteld door gemeente Hollands Kroon om het 'maatschappelijk draagvlak' voor een transformatorstation op locatie nabij 't Veld en De Weel, te vergroten. 

   DOOR LISET VAN RAVENZWAAIJ  17-2-2013

   De voormalig staatssecretaris en PvdA'er is de man die binnen een week of zes alle neuzen dezelfde kant op moet krijgen. Lastig karwei lijkt mij. Om mensen te doen inzien dat er met een transformatorstation van achttien meter hoog en negen voetbalvelden groot in je achtertuin, best te leven valt. Hoe hij dat gaat doen? Niemand die het weet.

  Aan deze krant vertelde In 't Veld dat hij zich eerst goed wil inlezen om de slagingskans zo groot mogelijk te maken.

  De gemeente doet tot de raadsvergadering van 25 april haar mond niet open over dit onderwerp, zo heeft zij laten weten. 'Om de heer In 't Veld en het proces van verkenning alle kans te bieden', aldus een woordvoerster.

  Niemand 

  Niemand weet nu dus hoe hij het gaat doen, dat 'draagvlak' creĂ«ren. En blijkbaar komt niemand dat ook te weten tot 25 april, de dag dat alle fracties hun zienswijze (die zijn gesterkt met informatie van In 't Veld zijn onderzoek) overhandigen aan het college. 

  En dan? Dan maakt het college op basis van die zienswijzen een definitief besluit? Maar het besluit, dat er een transformatorstation moet komen op locatie 4, is toch al genomen? 

  Misschien zit ik er helemaal naast, en als dat zo is dan hoor ik het graag, maar het lijkt er op dat dit zoveelste onderzoek alleen maar pure geld- en tijdverspilling is.

  NHD


  Lees ook: 

  Voorzorgsprincipe: Trafostation moet elders


  1 reacties :

  Theo Moras zei

  Roel In 't Veld is aangesteld door gemeente Hollands Kroon deze Professor en voormalig staatssecretaris en PvdA'er In 't Veld wil zich eerst goed inlezen om de slagingskans zo groot mogelijk te maken.Hierdoor zal hem duidelijk worden dat de locaties 1 t/m 6 geen optie zijn om daar nog eens aandacht aan te schenken. Mede gezien het feit dat er weldegelijk door experts en wetenschappers is vastgesteld dat het gevaar oplevert voor de volksgezondheid.
  In 't Veld zal daar niet aan voorbijgaan en zal zich waarschijnlijk niet laten verleiden om de burgers met deze risico’s op te zadelen en opzoek gaan naar een andere locatie maar degene die dat het beste kunnen weten is niemand minder dan TenneT zelf. Het is dan ook niet onmogelijk dat zij dat nu ook wel in zullen zien. Of maak ik toch een inschattings fout en zijn er toch belangen die zwaarder wegen dan het belang en de gezondheid van de omwonende burgers.

  Groet, Theo Moras.

  Een reactie posten