Bergen zand maken nieuwe Visserijkade robuust

Datum:
 • woensdag 24 oktober 2012
 • in
 • Categorie:
 • den helder - Opeens gaat het snel met de nieuwe Helderse offshorekade tussen Visafslag en Moormanbrug.
  Na het slaan van een zware damwand zijn bergen zand aangevoerd door schepen van Spaansen. Met de kraan wordt het zand overgeslagen en verdeeld in de put achter de damwand.

  Aannemer Ballast Nedam ligt inmiddels goed op schema voor de oplevering van de nieuwe offshore- en visserijkade volgend jaar. De offshore kan de ruimte goed gebruiken.

  Ballast Nedam is ook één van de drie aannemers in het consortium dat nog meer kaderuimte in de regio gaat realiseren. Samen met De Vries & van der Wiel en Dura Vermeer heeft Ballast Nedam zich gecommitteerd aan de aanleg van een havengebonden bedrijventerrein aan het Noordhollands Kanaal.

  Die insteekhaven komt even ten zuiden van de spoorbrug die Den Helder met het grondgebied van Anna Paulowna verbindt.

  Op de Offshorebeurs was een nieuw ontwerp van de Kooyhaven te zien. Het ging om een artist impression die nog zal worden aangepast.

  Wel duidelijk is dat er meer kaderuimte aan het water komt dan in de eerste plannen. Niet door het bedrijventerrein breder te maken, maar door meer inhammen te graven. Zo kunnen meer bedrijven een plekje aan het water krijgen.

  Dat de nieuwe gemeente Hollands Kroon eendrachtig optrekt met Den Helder bleek uit de aanwezigheid van wethouder Theo Meskers bij de presentatie van de nieuwe start op de Offshorebeurs. Meskers verzekerde daar het bedrijfsleven dat de Kooyhaven er dit maal echt komt.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten