College geeft voorkeur aan RTV Noordkop

Datum:
 • vrijdag 12 oktober 2012
 • in
 • Categorie: , ,
 • Noordkop  -  College Hollands Kroon geeft voorkeur aan Stichting RTV Noordkop als lokale publieke media-instelling

  Op 5 april 2012 heeft het Commissariaat voor de Media een adviesaanvraag ingediend tot aanwijzing van een lokale publieke media-instelling.

   
  Het college van B&W stelt de raad voor om het Commissariaat voor de Media te adviseren Stichting RTV Noordkop aan te wijzen als lokale publieke media-instelling.
   
  Het voorstel staat geagendeerd voor de raadsvergadering van 25 oktober 2012. Stichting RTV Hollands Kroon en Stichting RTV Noordkop hebben voor de aanwijzing afzonderlijk een aanvraag ingediend.
   
  Zowel Stichting RTV Hollands Kroon als Stichting RTV Noordkop voldoen aan de wettelijke eisen.
   
  Het college heeft geprobeerd de beide instellingen tot samenwerking te bewegen. Een samenwerking tussen beide aanvragende partijen is niet mogelijk gebleken. Stichting RTV Noordkop geniet de voorkeur omdat de organisatie beter is gestructureerd doordat het bestuur gescheiden is van de programmamakers. Ook is Stichting RTV Noordkop bereid om zonder voorwaarden samen te werken met het oog op de toekomst.
   
  Nadat de gemeenteraad het advies bij het Commissariaat voor de Media heeft ingediend, wijst het Commissariaat één lokale publieke media-instelling aan voor de gemeente Hollands Kroon.
   
   
  Bron: NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten