Centrale stek en half miljoen weg

Datum:
  • zaterdag 1 oktober 2011
  • in
  • Categorie: ,
  •  zaterdag 1 oktober 2011 - Anna Paulowna  -  Centrale stek en half miljoen weg

    DOOR HARRY DE JONG

    De Hollands Kroon-gemeenten hadden al een half miljoen aan kosten gemaakt voor tijdelijke centrale huisvesting bij de Ontmoeting in Anna Paulowna. Dat geld is verloren, nu door een rechterlijke uitspraak huisvesting op deze plek niet doorgaat.

    Om op 1 januari het gemeentepersoneel van Hollands Kroon onderdak te kunnen bieden bij de Ontmoeting had aannemer De Groot Vroomshoop al heel wat voorbereidende werkzaamhgden verricht, een kostenpost van 300.000 euro. Voor adviezen, Vergunningen en juridische bijstand gaven de fusiegemeenten 180.000 uit. De voor de bouw noodzakelijke verplaatsing van een duiker kostte 8300 euro, aan materiaal (weer te verkopen) werd 11.000 euro uitgegeven en voor overige voorbereidingskosten liep de teller op naar 20.000.

    Al met al een bedrag van een half miljoen euro, dat terug kan lopen als de betrokken aannemer ook wordt ingeschakeld bij benodigde aanpassingen in het oude gemeentehuis van Anna Paulowna. De aanpassingen in gemeentekantoor De Ontmoeting en het oude gemeentehuis kunnen overigens wel binnen het budget van 3,5 miljoen worden gerealiseerd, ICT-aanpassingen inbegrepen. Ook kunnen de werkzaamheden tijdig zijn afgerond om vanaf begin 2012 op beide plekken te kunnen werken.


    Bron: NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten