Interactieve indoctrinatie voor alternatieve energie. (Deel 2)

Datum:
  • woensdag 4 mei 2011
  • in
  • Categorie:
  • 4 mei 2011 Anna Paulowna - De gemeente heeft de tweede windmolen criteria stellende interactieve samenkomst met de bevolking gehouden op 27 april in Wieringerwaard.
    De gemeente heeft de tweede windmolen criteria stellende interactieve samenkomst met de bevolking gehouden op 27 april in Wieringerwaard in “Het wapen van Wieringerwaard.”

    Het programma bestond evenals de vorige samenkomst in de Ontmoeting op 21 april uit drie delen: 

    Presentatie door het HVC – afval/nutsbedrijf 

     Deze presentatie was identiek aan de presentatie op 21 april in de Ontmoeting te Anna Paulowna.

     Opmerking: 
    Wat de HVC presentatie met het criteria stellen voor windmolens in Anna Paulowna van doen heeft is niet medegedeeld; wij denken dat men poogt ons politiek/milieu gericht te sturen en wel in een nederige richting. (voor de burgers dan wel te verstaan)

     2. Windmolen propaganda speech door de onafhankelijke heer Chris Westra van ECN

     De heer Westra legt er ook in deze bijeenkomst de nadruk op dat hij onafhankelijk is; ook nu blijkt dat hij dan wel onafhankelijk moge zijn maar dat deze status nog steeds geen vrijwaring geeft voor persoonlijke voorkeuren.

     Evenwel, en dat moet gezegd worden, is zijn betoog minder opgeblazen dan op 21 april in De Ontmoeting en laat hij enkele controversiële beweringen weg. Wel blijft hij een overtuigd, geen tegenwerpingen duldende aanhanger van windenergie, wat moeilijk te geloven is want op 28 april waaide het weer een beetje en dat voor het eerst in 3 weken. Wij kunnen nu, na 3 weken, met een gerust hart het lampje in de ijskast weer aan doen en de spaarlamp in de gang laten branden en dat allemaal dankzij de wind van Westra.

    Jammer dat die zielige kindertjes die met hun blote handjes in Zuid-Afrika, Columbia en nog een ver land steenkool voor ons plezier uit de bodem graven, er door Westra weer bijgehaald werden. Als U goed keek tijdens de presentatie was er namelijk op de achtergrond een kolenmijn in dagbouw te zien en de afgegraven terrassen kunnen alleen maar op machinaal werk duiden – weinig kinderhandgraverij dus. Maar goed; Westra blijft erbij: Geen Steenkool! Gas idem dito en hetzelfde geldt voor kermenergie want dat geeft enge straling.

     Heer Westra liet niet, zoals op 21 april, de tabellenreeks zien waarin subsidies op kolen, gas en kernenergie dicht bij elkaar zouden liggen. Heel verstandig; want van die tabel klopt namelijk helemaal niets en zo vrijwaart hij zich geen autoverkopersmoesjes te hoeven verkopen als hij door deskundigen op ongerijmdheden in zijn tabellen gewezen wordt.

    3. Vastleggen van de criteria. Er worden door de zaal en de ruimschoots vertegenwoordigde politici (vooral CDA en PvdA) en ambtenarij een achttal glazen buis criteria vastgesteld; uiteindelijk komt net als op de bijeenkomst op 21 april in de Ontmoeting (gemeentehuis) middels de knikkerkolom geluidshinder als eerste criterium uit de bus.

    Ook was er een heer die wees op de ongezonde effecten van specifiek de voor het oor niet hoorbare (geluid)trillingen zolas veroorzaakt door de windmolens. De verschillende toonhoogtes, vooral de niet hoorbare ultrasone/subsone, hebben een sterk negatieve invloed op de gezondheid. Dit is een medisch/cardiologisch vastgesteld gegeven en al lang een bekend fenomeen.

    Het spreekt vanzelf dat deze geluiden/trillingen niet in de specificatie en in de typekeur van welke windmolentype dan ook zijn opgenomen. De fabrikanten hanteren alleen de voor het menselijk oor hoorbare geluidsnorm in decibels en gaan er kennelijk van uit dat wat je niet hoort er ook niet is en je dus ook niet deert. Een nogal primitieve opvatting of beter gezegd bewuste misleiding - alle geluid is een trilling – ook de door windmolens opgewekte geluiden die je niet hoort.

     Conclusie: 
    Deze avond heeft geen direct te meten en vast te stellen criteria opgeleverd. Het lijkt vooralsnog een locaal politiek steek- en belangenspel te blijven.

     Wel stelde wethouder van der Laan (PvdA) dat het provinciebeleid er op gericht is, geen windmolen op land op te richten; maar wat betekent dit voor Anna Paulowna en met name voor de bewoners van de belaagde buitengebieden?

    Beleid en uitvoering; dat is nogal een verschil en vaak een zoethoudertje voor de burgers – een soort goed nieuws show dus. Voorts repte van der Laan over de 3 overlastgevende molens (1 stuks in Wieringerwaard en 2 stuks in de Oostpolder – worden die inbegrepen in het nieuwe substantiële plan van de gemeente? En als er geen molens (lees; vermogen) bijgeplaatst mogen worden volgens het provinciebeleid – wat blijft er dan over van het windmolenplan van Anna Paulowna?

    Vooralsnog is uiterste waakzaamheid door de te benadelen (waarde huis - Uw spaarpot) onroerend goed bezitters in deze gemeente geboden.

     Weetjes, bedoeld om u een gevoel voor verhoudingen te geven: 


    1.  Groot-Brittannië gebruikt in doorsnee 60.000 Megawatt elektriciteit; het aandeel van windenergie is 600 MW gemiddeld bij een opgesteld vermogen van ruwweg 3500 MW; bijdrage wind = 1% en dan nog eens opgepland en onregelmatig. 
    2. Nederland had in 2010 13% minder energie uit wind dan het jaar daarvoor terwijl er ook nog eens molens bijgeplaatst werden. Totaal komen wij dan op 14,5% minder energie uit wind. 
    3. Duitsland heeft de afgelopen 10 jaar 73 Miljard Euro aan subsidies (=belastinggeld) uitgegeven aan windmolens. 
    4. Nederland zal in de periode 2011-2020 ongeveer 46 miljard aan windmolensubsidies (=belastinggeld - bijdragen/subsidie + nieuwbouw) uitgeven. 
    5. Windmolens verlangen een stand-by draaien ven een conventioneel kolen of gasgestookt energie systeem om windstiltes op te kunnen vangen – het terugdringen van CO2 uitstoot is hierdoor minimaal. 
    6. China heeft voor 25 jaar nagenoeg alle rechten op steenkoollevering vanuit Australië vastgelegd – ook bezit dat land inmiddels grote mijnen en concessies in Afrika. 
    7. China gaat zich concentreren op elektrische energiewinning middels steenkool en kernenergie. 
    8. Het energie gebruik van China, India en de andere Verre Oosten landen zal binnen 30 jaar een veelvoud zijn van het westerse energiegebruik. 
    9. Door de toename van het Verre Oosten steenkoolgebruik (nu 3.000.000.000 mensen) zal de CO2 uitstoot toenemen; maar zal het CO2 gehalte in de atmosfeer hierdoor ook toenemen? Dat is de vraag – misschien wel niet en wie van ons zal China of India tegenhouden? Greenpeace soms? 
    10. India is bezig zijn eerste Thorium reactor in gebruik te stellen – Thorium staat lager dan Uranium in het Periodiek Systeem der Elementen en geeft minder afvalstoffen dan Uranium en is overvloedig aanwezig op aarde. Trouwens, vanaf Fe (=ijzer) kunnen alle atomen gesplitst worden met veel minder afvalstoffen dan Uranium. Zon en windenergie blijven duur en van windenergie is de verwachting dat dit nooit beneden de marktprijzen geleverd zal kunnen worden – voor zonnen energie ziet dit er gunstiger uit. 
    11. Elektrische energie gebruik voor de huishoudens is ongeveer 20 % van het totaal elektriciteitsgebruik, wat op zijn beurt zo’n 20% van het totaal energiegebruik is. Dus het huishoudengebruik is slechts 4% van het totale energiegebruik; u mag wel per huishouden straks middels een opslag van €100 op de transportkosten (Liander) bijdragen aan het windwinstmolensyndroon van politiek en zakenlui. 
    Ons werd medegedeeld dat een raadslid van het CDA gezegd heeft dat hij er geen probleem mee zou hebben dat energie driemaal (DRIEMAAL) zo duur wordt.


    ENERGIE MOET BETAALBAAR BLIJVEN – MET INVESTERINGEN IN WINDENERGIE WORDEN WIJ DE ARMOEDEWIJK VAN DE WERELD -

    Wat doet de gemeente AP hieraan?



     Bron: redactie JAS


    0 reacties :

    Een reactie posten