Milieudienst voor regio is erg moeizame klus

Datum:
  • zaterdag 26 maart 2005
  • in
  • Categorie: ,
  • Noordkop - Ook in 2005 zal het onderwerp het stadium van agendapunt niet ontstijgen.
    26-3-2005

    Het opzetten van een regionale milieudienst is een moeizame klus. Ook in 2005 zal het onderwerp het stadium van agendapunt niet ontstijgen. Dit concludeert de gemeente Anna Paulowna in het milieuverslag 2004.

    Anna Paulowna, Den Helder, Niedorp, Schagen en Zijpe wilden elkaar al in 2003 de hand reiken op het gebied van het milieu. Maar de praktische uitvoering blijkt moeilijk te realiseren, zo is te lezen in het jaarverslag van de Polder.

    ‘De verdere besluitvorming wordt vertraagd en bemoeilijkt door de financiĆ«le situatie van een aantal gemeenten en het feit dat de gemeentelijke samenwerking nu in een breder kader wordt beschouwd (’pact van Barsingerhorn’), waarbij niet alleen naar samenwerking op milieugebied wordt gekeken.

    Als extra complicerende factor speelt nu nog mee dat andere gemeenten alsnog de intentie hebben uitgesproken om eventueel ook tot een regionale milieudienst toe te willen treden.’ In het ’pact van Barsingerhorn’ streven zeven gemeenten naar verregaande vorm van samenwerking.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten