Extra bijdrage van 2,6 miljoen voor Bloementuin

Datum:
  • dinsdag 1 maart 2005
  • in
  • Categorie: , ,
  • Anna Paulowna - ’Volgens de oorspronkelijke opzet zou het geïnvesteerde geld terugkomen maar daar zie ik geen enkele garantie meer voor.’  "

    1-3-2005

    Provinciale Staten van Noord-Holland heeft gisteren ingestemd met een extra bijdrage van 2,6 miljoen voor het project Hollands Bloementuin in Anna Paulowna.

    Daarmee hoopt de provincie de bestuurlijk/financiële bemoeienis definitief af te ronden.

    Gedeputeerde H. Schipper zei het zo: ‘Ik ga er vanuit dat alle lijken in de kast nu toch wel getackeld zijn.’

    Hollands Bloementuin behelst een aaneengesloten bollengebied van vierhonderd ha, dat op milieuvriendelijke leest is geschoeid en toeristisch plus recreatieve componenten bevat. Het initiatief loopt tot 2009.

    Wat een aantal Statenleden betreft, keert het onderwerp niet meer terug op de agenda, zo bleek gistermiddag. L. Cornellisen (D66) had het wel gehad: ‘Ik vergelijk het met een goedkope soap. 

    Het is een aaneenschakeling van ellende gebleken die eindeloos duurde. Volgens de oorspronkelijke opzet zou het geïnvesteerde geld terugkomen maar daar zie ik geen enkele garantie meer voor.’

    Gedeputeerde Schipper repte over ’valkuilen’. ‘Maar het is nu eenmaal zo gelopen.’ Schipper: ‘De verantwoordelijkheid voor het Servicecentrum ligt nu bij de gemeente, net als met de toeristische attractie. Verder roep ik de KAVB op meer actieve betrokkenheid te tonen.’

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten