Milieudienst heel gewest komt er niet

Datum:
  • dinsdag 9 december 2003
  • in
  • Categorie: ,
  • 9 december 2003 - Anna Paulowna  -  De vorming van een grote milieudienst in het gewest Kop van Noord-Holland is vooralsnog van de baan. 

    Adviesbureau DHV concludeert dat er momenteel onvoldoende draagvlak is om zo’n dienst op te zetten.

    DHV was eerder dit jaar door het Gewest Kop van Noord-Holland en de gemeenten Anna Paulowna, Den Helder, Niedorp, Schagen en Zijpe gevraagd onderzoek te doen naar het draagvlak en de meerwaarde van een regionale milieudienst.

    Met name kleinere gemeenten worstelen met het gegeven dat zij te maken krijgen met steeds ingewikkelder regelgeving en meer taken. Hun krappe bezetting en dito budget maakt het voor hen moeilijk hier op een goede manier op in te spelen. Nauwe samenwerking met andere gemeenten zien ze als een oplossing. Niet alleen wat het milieu betreft, maar ook bijvoorbeeld op de gebieden van sociale zaken en belastingen.

    Afketsen

    Gemeentesecretaris R. Hazebroek van Anna Paulowna zegt dat het afketsen van het plan niet betekent dat er geen gemeenten zijn die het zoeken naar een vorm van samenwerking hebben gestaakt. Hij weet dat in elk geval Zijpe, Niedorp en Anna Paulowna momenteel studeren op welke manier ze elkaar kunnen versterken.
    Hazebroek wil niet zeggen of er gemeenten zijn die de vorming van een regionale milieudienst dwarsbomen.
    ‘Ik weet niet of je kunt spreken van weigeraars. Elke gemeente maakt een eigen afweging. Het zijn soms moeilijk te traceren argumenten’, aldus secretaris Hazebroek.

    Bron: NHD






    0 reacties :

    Een reactie posten