Procedure start voor datacenter CyrusOne

Datum:
 • donderdag 25 juli 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - MIDDENMEER Het bestemmingsplan op bedrijventerrein Agriport A7 wordt aangepast.


  Mike Deutekom 25-7-2019

  Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon verlenen in principe medewerking aan de ontwikkeling van een derde datacenter op Agriport. 

   ,,Het is jammer dat het gebiedsplan Wieringermeer nog niet door de gemeenteraad is vastgesteld. We wilden als college het verzoek van Agriport om het bestemmingsplan te wijzigen graag aanhouden totdat het gebiedsplan er is. Maar dat duurt nog even, dus konden we niet langer wachten’’, zegt wethouder Theo Groot van Hollands Kroon. 

   Agriport A7 heeft de wens om meer datacenters mogelijk te maken op het bedrijventerrein. CyrusOne had al een optie genomen op het terrein aan de Tussenweg waar de Amerikanen nu aan de slag willen. Ze bouwen het datacenter voor een klant. 

  Het college van de gemeente Hollands Kroon neemt het advies over van de regionale uitvoeringsdienst dat er geen uitgebreide milieueffectrapportage nodig is voor de komst van het datacenter. 

  Ook wordt in het nieuwe bestemmingsplan rekening gehouden met de eventuele uitbreiding van het transformatorstation van Tennet aan dezelfde weg. De gemeente gaat overleggen met de provincie, de buurgemeenten Medemblik en Opmeer, het hoogheemraadschap, Tennet, Liander en drinkwaterbedrijf PWN. Na het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan gaat het in (bezwaar) procedure.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten