Vrijstaand wonen aan de Grasweg in Anna Paulowna op het terrein waar nu glazen kassen staan

Datum:
 • maandag 10 juni 2019
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA -
  Op de hoek van de Grasweg en de Middenweg, net buiten Anna Paulowna, komen drie nieuwe woningen.
  Marten Visser 10-6-2018
  De vrijstaande huizen worden gebouwd op de plek waar nu nog de kassen van tuindersbedrijf Van den Berg staan. Dit bedrijf wordt gesaneerd, de kassen worden gesloopt. De bestaande woning op het terrein blijft wel in stand.
  Makelaarsbedrijf Berbée Vastgoed biedt op de plek van het kassenbedrijf drie ruime bouwkavels aan van elk elfhonderd vierkante meter. Voor de prijs van 230.000 euro, vrij op naam. Liefhebbers kunnen vervolgens op de kavel een vrijstaande woning laten bouwen. Volgens makelaar André Berbée valt het plan onder de zogeheten ’ruimte voor ruimte-regeling’ van de provincie Noord-Holland. Die is bedoeld om leegstaande agrarische bebouwing in het buitengebied te saneren. De kwekerij stopt eind dit jaar, meldt Berbée. Na sloop van de bedrijfsgebouwen is er plek voor twee nieuwe huizen aan de Grasweg en een aan de Middenweg.
  Volgens de makelaar is er belangstelling voor de kavels, maar is het nog niet tot koop gekomen. Sloop van de kassen leverde nog een vierde ’bouwrecht’ op. ,,Maar dit huis past niet meer op het terrein.’’ Berbée biedt daarom ook ’een zwevend bouwrecht’ aan, waarmee de koper op een agrarisch perceel elders in de gemeente een woning kan bouwen. 
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten