Keek op de Week (6) met VVD en Meskers en.....

Datum:
 • maandag 12 februari 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Keek op de Week in Hollands Kroon van week 6 (4 febr. tot 11 febr.) van 2018.

  1. VVD – Meskers. 


   1.1. De vlucht naar voren van Meskers 

  De heer Marsmans heeft Meskers (VVD) een interview dd. 2 januari j.l. (zie hier) afgenomen waarin Marsmans op het eind Meskers bedankt voor de duidelijke antwoorden die Meskers gegeven heeft.

  En inderdaad, die antwoorden zijn uiterst duidelijk want in het interview laat het raadslid Meskers (VVD) klip en klaar zien dat het aan de bezigheden van Meskers als wethouder over de afgelopen 4 jaar totaal niet gelegen heeft hoewel daarentegen Meskers als wethouder vrijwillig opstapte (vlak voor zijn ondervraging door de raad). Als je dan zo’n hochhimmeljauchend interview afgeeft, nogmaals, waarom stap je dan op?

  Dat verhaal had je moeten afsteken voor de ‘ondervraging’ door de raad en als de raad met deze argumenten akkoord gegaan zou zijn had hij niet af hoeven treden. Of zou zijn angst knellende detailvragen te hebben moeten beantwoorden hem ertoe gebracht hebben zijn positie in veiligheid te brengen voordat de beulen hun werk konden doen en hebben duistere machten Meskers geholpen bij zijn opzienbarende beslissing even een veilige bewaakte parkeerplaats op te zoeken met als geruststelling dat hij wel geholpen zou worden en niet in de kou zou blijven staan.

  Nochtans zullen wij nooit weten wat er zich precies heeft afgespeeld maar wij weten wel dat Meskers dit soort spelletjes al vaker gespeeld heeft. Bij de stemming over de bouw van De Ontmoeting en de school in Breezand, waar overigens de VVD tegen was, verliet hij de raadsvergadering toen er gestemd moest worden en keerde na de stemming terug. De voorstellen werden met 1 stem verschil  beide  aangenomen.

  1.2. Nog een VVD wegloop voorbeeld: Nadat het VVD raadslid Op de Weegh het gefikst had dat er budget ( €5.000.000 ) vrijgemaakt zou gaan worden voor de aanleg van een breedband systeem in Hollands Kroon voor die zieltogende boeren in het buitengebied nam hij afscheid als VVD raadslid omdat hij vond dat zijn nieuwe functie als directeur van Breedband BV niet rijmde met zijn VVD raadslidmaatschap. Dus volgens het VVD doctrine mag iemand wel een dik betaalde baan creëren op kosten van de belastingbetaler die hij vervolgens zelf inneemt. En zoiets heet dan geen belangenverstrengeling ? Nee, dat heet VVD.

  Hoe het ook zij, Meskers heeft met zijn duidelijke antwoorden in het interview laten zien dat er 'niets loos is in Hollands Kroon', dat hij niet begrepen wordt, dat de schuld bij de ambtenarij ligt maar niet bij hem. Duidelijker kan zijn disfunctioneren niet omschreven worden. Wij danken Meskers hiervoor.


  2.0. Nogmaals Meskers maar nu in de rol van postume killer van Luyt

  2.1. Door tijdig te vluchten mocht een ander de problematiek van Luyt oplossen en kon zoals in 1.1. gesteld Meskers uit de wind gehouden worden en kon hij niet aangesproken worden op uitspraken en toezeggingen die hij in zijn wethoudersfunctie gedaan zou hebben. Zo voorkwam hij, met medeweten van Nawijn en raad lastige vragen die Hollands Kroon in diskrediet gebracht zou kunnen hebben. Hoeveel functionarissen heeft Meskers ‘gered’ door te vluchten?

  2.2. Het is toch absurd dat de raad niet verder kwam dan een soort reactie van ‘oh, hij is weg en dan gaan we maar weer verder’. Was dit allemaal van tevoren afgesproken? En wat hebben wij aan een raad die op deze wijze de bevolking vertegenwoordigt? Uiteindelijk is er niets opgelost, de ellende duurt voort (Luyt), de schuldigen blijven onbestraft en de bevolking betaalt het gelag. Zijn zij het nog waard om gekozen te worden?


   3. De Poldermolen 

  Ook de PvdA laat zo vlak voor de verkiezingen van zich horen door  in de bres te springen voor de Poldermolen. Best merkwaardig, voor wie springen zij in de bres? Het overgrote deel van potentiële liefhebbers/gerechtigden voelt er niets voor en wil dus geen geld afdragen wat op zich een heel democratisch fenomeen is en nu gaat de PvdA in de bres springen? Waarvoor? Om met subsidie van de Hollands Kroon  belastingbetaler dit dode paard weer tot leven te wekken om hun rode klimaat te redden? Wanneer keert de PvdA terug naar de basis in plaats die quasi-intellectuele nep-spelletjes te spelen?


  4.  Het debacle Westerkamp (Lada)

  Lada, de partij die een ‘Lokaal andere democratie’ wilde. Nu, dat hebben wij geweten; hun wethouder Westerkamp haalde dezelfde truc uit als Meskers zodat beweegredenen van dit duo en achtergronden van de hele geschiedenis door deze ‘vlucht naar voren’ (2 wethouders) nooit duidelijk zullen worden nu zij geen rekenschap onder ede hebben hoeven afleggen.

  Niet slecht voor een lokaal andere democratische partij om binnen 4 jaar dezelfde streken en gewoontes uit te halen als een ancien regime partij zoals de VVD – al doende leert men zullen wij maar zeggen en dat de burgers de dupe zijn, interesseert ze geen sier als ze bezig zijn met hun intelligente spelletjes.

  Redactie JAS


  20 reacties :

  Anoniem zei

  Hoppa het zal de VVD weer niet wezen. Volgende spektakel!
  ’Geloofwaardigheid VVD-er Zijlstra weer in het geding’
  Aanleiding is Zijlstra’s leugentje dat hij 2006 aanwezig zou zijn geweest in het buitenhuis (datsja) van de Russische president Poetin. Daar zou Poetin hebben horen spreken over een groot Rusland, dat ook Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische staten zou omvatten. Zijlstra vertelde de anekdote om te waarschuwen voor het gevaar dat Rusland vormt voor het westen.
  Zijlstra erkent nu in De Volkskrant dat hij daar niet aanwezig is geweest, maar hij benadrukt dat de bijeenkomst wel degelijk heeft plaatsgevonden en dat de uitspraken van Poetin eveneens zijn gedaan. Hij had het verhaal van iemand gehoord die daar wel aanwezig was. „Om de persoon die de bewuste uitspraak van Poetin zelf heeft gehoord in bescherming te nemen, heb ik het citaat destijds op mezelf betrokken”, zegt hij nu. Hij noemt het ’volstrekt helder’ dat het ’onverstandig was om op deze manier zijn boodschap te onderstrepen. De bron van de anekdote heeft het verhaal tegenover De Volkskrant bevestigd, zegt Zijlstra.ANP 12-2-2018 10.04
  VVD = Veel. Ver. Driet. als je het eerlijk ziet.
  Ook de appels van VVD-er Meskers en Burgemeester Nawijn enz. enz. vallen niet zo ver van de boom.

  Bakker zei

  De VVD kampt met een imago probleem. Het zijn naar ook nu weer blijkt vanaf hoog tot laag, te beginnen met Rutte, zijn maat Zijlstra en eindigend met Meskers, allemaal aartsleugenaars.

  Anoniem zei

  VVD minister Halbe Zijlstra van Binnenlandse zaken heeft gelogen, maar maatje VVD-er Premier Rutte doet gewoon mee.
  Hoe ongeloofwaardig is premier Rutte als je een minister beschermt die eerder heeft gelogen. Als de tweede kamer dit straffeloos laat passeren, dan zijn onze politici mede verantwoordelijk en niet meer serieus te nemen. En zo gaat het hier in Hollands Kroon ook zo met opgestapte en terug kerende VVD-er Theo Meskers die door VVD Burgemeester J.Nawijn met zijn verleden en VVD partij weer gewoon in bescherming word genomen en goedgekeurd word door de gemeente raad. En de geschiedenis herhaalt zich zo weer want het word een gewoonte? VVD Ike en de rest stikken. Zo leren we nogmaals uit de praktijk en wede maal onze partij VVD weer kennen. Ik twijfelde al wat jaren dat ik op de VVD stemde maar ze kunnen nu allemaal me rug op en ben er klaar mee.Bedriegers zijn het allemaal en vraag wel met tegenzin of de PVV in Hollands Kroon wil komen. Want daar vragen de politieke partijen zelf om.

  Anoniem zei

  Ook VVD-er Halbe Zijstra houd net zoals VVD-er en maatje Rutte de burgers voor de gek.
  VVD minister Halbe Zijlstra van Binnenlandse zaken heeft gelogen, maar maatje VVD-er Premier Rutte doet gewoon mee.
  Hoe ongeloofwaardig is premier Rutte als je een minister beschermt die eerder heeft gelogen en integer dient te zijn. Als de tweede kamer dit straffeloos laat passeren, dan zijn onze politici mede verantwoordelijk en ook niet meer serieus te nemen. En zo gaat het hier in Hollands Kroon ook zo met opgestapte en terug kerende VVD-er Theo Meskers die door VVD Burgemeester J.Nawijn en VVD partij weer gewoon in bescherming word genomen en goedgekeurd word door de gemeente raad. En de geschiedenis herhaalt zich zo weer! VVD is Ike en de rest stikken. Zo leren we nogmaals uit de praktijk en wede maal onze partij weer kennen. Ik twijfelde al wat jaren, maar dit was de laatste keer dat ik ooit nog een keer op de VVD stem en ze kunnen me allemaal me rug op met hun bedrog. Bedriegers zijn het allemaal blijkt wel.

  Zorro zei

  Deed VVD vrindje Zijlsta gisteren (13/2/18) niet hetzelfde als Meskers; 'em smeren voordat er vragen komen zodat de coalitie kan blijven zitten? Wat is die VVD toch een boevenbende.

  Anoniem zei

  Minister VVd-er Halbe Zijlstra geeft zijn verantwoordelijkheid en voorbeeld aan VVD-er Theo Meskers en VVD-er Burgemeester J.Nawijn om ook direct zijn biezen te pakken wat helaas niet gebeurd. Meskers na zijn uitglijder als wethouder en J.Nawijn met zijn zure gekken en declaratie affaire in Hollands Kroon.Beschamend en onfatsoenlijk is dit te noemen voor Meskers. Maar waar je mee omgaat als VVD club word je mee besmet!

  Anoniem zei

  De boel bedriegen! Of is dat de VVD mentaliteit?
  Laat ik nu altijd gedacht hebben dat "liegen en bedriegen" voorwaarden waren om toe te treden tot de politiek en vooral hier bij Hollands Kroon. Nu Halbe Zijlstra hier opeens gehoor aan geeft, roepen we allemaal moord en brand.........Of de media Nederland nog niet voldoende heeft ingelicht over alle onmenselijke kwesties wat zich hier al langere tijd in Hollands Kroon afspeelt? Of moet het nog erger worden hier in Hollands Kroon om Nederland wakker te schudden! Ook de politiek van Hollands Kroon blijkt hier al hard aan mee te werken en de berichten hierover zegt al genoeg. Nawijn en Meskers en andere supporters jullie hebben nog een kans om te vluchten net zoals voorbeeld VVD-er Halbe Zijlstra, maar dan moeten jullie wel zelf die verantwoording nemen en niet steeds afschuiven op je collega's. Dat is smerig en vals, maar ondertussen wel bekend.

  Anoniem zei


  Allemaal opstappen behalve de zelfsturende ambtenaren!Dan verandert er helemaal niets bij Hollands Kroon.

  Al zouden burgemeester, wethouders en raad opstappen en nooit meer terugkeren, en de ambtenaren blijven zitten, dan zou er niets veranderen. Daar ligt de echter de macht en ze bakken er ook niets van en gaan gewoon door met hun malversaties. Hoe gekker wil je het nog zien bij Hollands Kroon.

  Anoniem zei

  'VVD partij met meeste integriteitsschandalen'

  Opiniepaultje schreef al in 2015 ( opiniepaultje.blogspot.com/2015/03/welke-vvders-gingen-allemaal-in-de-fout.html) dat als je een integere VVD-er zoekt bijna de hele VVD leeg loopt. Ook vertelde hij dat bij de VVD bijna net zoveel mensen zitten met een strafblad als bij een gemiddelde motorclub.
  De liberalen nemen graag een loopje met de democratie om hun eigen hachje te redden. Daarbij wordt nog al eens gelogen... eh... sorry: 'flexibel ...

  Zie ook: Corruptie, dubbele petten, omkoping: VVD'ers en hun affaires - RTL ...
  https://www.rtlnieuws.nl/.../corruptie-dubbele-petten-omkoping-vvders-en-hun-affaire...
  26 apr. 2017 - Nu is het partijvoorzitter Henry Keizer die onder vuur ligt, maar prominente VVD'ers figureren geregeld in geruchten over integriteit, dubieuze dubbelfuncties, omkoping en corruptie.

  Bij Hollands Kroon is het niet anders en blijkt een besmettelijke VVD ziekte te zijn!

  Anoniem zei

  Zolang mensen de wet niet kennen, en hun bevoegdheid en verantwoordelijkheid in een machtiging weggeven aan een politieke vereniging, in de volksmond heet dit “stemmen”, zal het gewoon doorgaan met dit soort “psychopaten” in de politiek. Deze psychopaten weten dondersgoed hoe het spel werkt, en hebben een machtiging ontvangen van jou om dit dit spel te spelen. Dus niet zeuren, want jij hebt ze zelf gemachtigd!

  Anoniem zei

  Reactie vorige schrijver: Een gewaarschuwd kiezer telt hier in Hollands Kroon voor twee. Dus alleen stemmen op de ene oprechte en eerlijke partij ?? en laat de rest barsten, want het word onze eigen ondergang.

  Anoniem zei

  Kan iemand svp. eens een integere partij in Hollands Kroon opnoemen die zich dan ook nog actief inzet voor de bevolking?

  Anoniem zei

  Een partij die zich in Hollands Kroon werkelijk nog actief inzet voor de bevolking, moet ik inderdaad toegeven is met een kaarsje overdag haast niet meer te vinden en droevig gesteld. Maar er blijft altijd nog een partij over van al die slechte, die de voordeel van de twijfel krijgt.Ja en dan zou je toch hoe moeilijk het ook is, een keuze moeten maken en weer afwachten wat die er van bakt en hopen dat ze wat geleerd hebben van de oproer.Het antwoord weten we haast wel.
  We moeten roeien met de riemen die Hollands Kroon heeft. En dat zijn wel heel aftandse riemen, waar je niet het Wad op durft.
  Maar niet stemmen gaat ook niet goed!

  Anoniem zei

  SHK is er wel voor de burgers, ze staan mij actief bij al 4 jaar , de ambtenaren van de WABO zijn partijdig en lappen alle regels aan hun laars, om een ander te wille te zijn, en mij een dwangsom op te leggen en vervolgens dat te gebruiken als koehandel om de handhaving bij de buren te stoppen , wat ik niet doe, Blijkbaar is de Provincie hier nu ook wel van doordrongen dat het niet goed gaat bij de WABO en grijpen in eindelijk, net als er op Wieringen is gebeurd in het verleden

  Anoniem zei

  De even opgestapte VVD wethouder Theo Meskers vind dat Hollands Kroon zijn uiterste best doet voor de lokale ondernemers. Allemaal verzonnen Leugens blijkt wel!
  Het tegendeel is bewezen door de VVD en Meskers met alle problemen die zich in het verleden met Meskers en collega’s nu en nog komen met Hollands Kroon ondernemers. Dan kan je wel in je verkiezingsprogramma dood leuk verkondigen nu net voor de verkiezingen twee accountmanagers (want daar lagen de fouten volgens meskers ????) bedrijven hebben aangesteld,maar dat zegt de kiezers helemaal niets. Deze ‘Managers’ handelen toch altijd in opdracht van die zelfde Hollands Kroon bestuurders ? die zoals altijd hier de wet uitmaken.
  De zelfsturende organisatie van Hollands Kroon werk minder affectief en krijgt zoals eerder werd verkondigd door Meskers bij zijn ontslag de schuld van alles en niet Meskers zelf als gewezen wethouder.
  Of was Meskers zelf niet capabel voor deze functie en maar wat aanrommelde en niemand erbij betrok?
  Maar na alle schade en schandalen en nu de verkiezingen van 21 Maart gaat de VVD en Meskers echt eens aan het werk en de inzet is dan ook nu echt een impuls te geven aan Hollands Kroon om zijn ambtelijke organisatie en misschien ook wel zichtbare capaciteit te claimen???.
  Meskers heeft zijn dienstverlening hoog in het vaandel staan ?, zoals hij hiervoor ook al had belooft, maar net averechts uitpakte en vele kiezers bedrogen zijn en met de lasten zijn opgezadeld.
  Ondernemers moeten volgens Meskers ruimte krijgen, mits zij op gespannen voet staan met het algemeen belang. Uit ervaring en naar voren gekomen schandalen met ondernemers moet onder algemeen belang bij Hollands Kroon enkel het belang van de gemeente worden gezien en het belang van de ondernemers en inwoners totaal uit het oog zijn verdwenen. Of te wel complete ‘dictatuur’.
  Meskers sluit af in het stuk Wieringer courant van 14-2-2018 Verkiezingen ”De gemeenteraad is er ook voor om die balans te bewaken”. Welke balans! De weegschaal slaat al jaren door.
  Wij adviseren VVD-er Meskers meteen een afspraak met de dokter te maken, om zijn eigen medicijnen balans beter te bewaken, waardoor er misschien een beter en geloofwaardiger verhaal verteld word. Ook VVD bedankt voor alles, wel te rusten en slaap lekker verder.
  En vergeet niet het ontwakings pilletje in te nemen.

  Anoniem zei

  Het is niet duidelijk wat de vorige schrijver nou met dit SHK stukje wil aantonen op deze VVD pagina! Een verkiezing stunt voor de SHK partij? Dat is mosterd na de maaltijd en is ook nog antireclame ook voor de SHK!
  Niet alleen SHK partij, maar alle partijen zeggen natuurlijk voor en achter haar burgers te staan.
  Maar SHK hebben de laatste 4 jaren actief laten zien ook niets voor deze schrijver/kiezer te kunnen of willen doen. Dat is het probleem hier bij de politieke partijen in HK. en laten alles volledig over aan het college en ambtenaren van de WABO enz. die daar verschrikkelijk macht misbruik van maken. De partijen moeten hierover steeds hun mond houden van VVD Burgemeester Nawijn. En kiezers helpen is helemaal uit de boze bij Nawijn, want die regelt het zelf wel met de integere ambtenaren ? die deze burgers dan op onorthodoxe manieren behandelen.
  En als de buurman waar schrijver het over heeft nu ook op SHK gestemd heeft of wil stemmen, dan speelt SHK een heel vies spelletje met haar kiezers en creëert zelf ook een voorkeurspositie zoals Hollands Kroon ook hanteert. Een partij als SHK moeten toch ook transparant wezen????
  Dus niet zoals schrijver citeert.

  Bakker zei

  Zou Jan Hoekema(D'66) overal weggestuurd vanwege dubieus gedrag samen met zijn PvdA vrouw Marleen Barth(links lullen rechts je zakken vullen) geen uitstekend alternatief zijn voor VVD burgemeester Nawijn?
  De bevolking van Hollands Kroon is er dan in ieder geval van verzekerd dat de komende periode met Hoekema hetzelfde zal verlopen als de chaos van de laatste jaren.
  De VVD(Meskers) zal er blij mee zijn evenals het CDA want zo'n witte boorden crimineel past prima in hun smerige beleid.

  Anoniem zei

  Gemeente Langedijk was ook heel blij toen Westerkamp vertrok naar Hollands Kroon.

  Anoniem zei

  Lada was toen heel blij met sprookjes verteller en legale wethouder van Hollands Kroon Westerbrink gevonden te hebben en die voor de LADA Kar te binden. Dat is ook zo met D66-er Jan Hoekema (Burgemeester Wassenaar-Langedijk), PvdA-er Marleen Barth (Tweede kamer), VVD-er Theo Meskers (wethouder Hollands Kroon) en VVD-er Burgemeester Jaap Nawijn van Hollamds Kroon zo gebeurd waar oud LADA oprichter Rob Ravenstein daar al tegen had gewaarschuwd en Nawijn niet wilde binnenhalen! Mensen met een vastgesteld verleden toch weer de gelegenheid geven om hier bij Hollands Kroon met hun omstreden praktijken verder te gaan en de kiezers een rat voor de ogen te draaien. Allemaal praatjes vullers, maar geen gaatjes vullers! En de inwoners zitten weer met het gelag en betalen onterecht het schade bedrag. De ambtenaren heffen het glas, doen een plas en laten zoals het was en blijven net zo lang zitten tot dat de kiezers nu zeggen " ik pas, en alle partijen kunnen van nu af aan aan het G......S " ik stem niet meer of stem anders.

  Anoniem zei

  Wil je van je huis af!!Stem dan op de VVD.
  Woning weer de klos bij VVD, enorme stijging OZB!
  De VVD is niet langer de woningkoning van Nederland. Huiseigenaren in de gemeente waar de liberale partij de scepter zwaait, zijn de afgelopen jaren flink in de portemonnee geraakt. In de gemeente waar de VVD de grootste was in het college, steeg de OZB-de belasting voor huiseigenaren met meer dan 11%. Zelfs de SP en Groenlinks hebben de OZB minder hard laten stijgen. En dat gaat in tegen de gouden bergen die de VVD vier jaar geleden voorspiegelde. In Utrecht sprak de partij bijvoorbeeld over een daling van de onroerendgoedbelastingen van 20%. In werkelijkheid draaide het uit op stijging van 13%. Ook in Amersfoort zette de lokale tak in op ’lagere woonlasten’, maar draaide vier jaar met de VVD in het college uit op een 25% hogere OZB. (Tel.Gr.27.02.2018T1/T2). Het is ook niet zo verwonderlijk om alle financiële miskleunen die hier ook in Hollands Kroon door de VVD de laatste jaren worden gemaakt om op een of andere manier weer moeten worden terug opgeofferd. En daar is de goed gelovige en naïever kiezer weer de klos en eist weer zijn tol bij de VVD. Bezint voor dat men begint!

  Een reactie posten