Wieringerwaarder krijgt geen spreektijd over ex-wethouder

Datum:
 • donderdag 25 januari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Wieringerwaard - ,,Heel bijzonder en onbegrijpelijk." Zo noemt Wieringerwaarder Hans Kuiper (53) de terugkeer in de politiek van ex-wethouder Theo Meskers als raadslid in Hollands Kroon. 

  Martijn Gijsbertsen 25-1-2018  Vandaar dat hij vanavond voor de raadsvergadering graag had willen inspreken. ,,Puur om mijn zegje als inwoner te doen. Echt niet om zijn benoeming te blokkeren, want dat kan niet en is een gelopen race."

  Griffïer Joke van der Plas liet Kuiper weten dat hem geen inspreektijd wordt gegund.
  Dit is volgens het reglement van orde niet toegestaan bij installaties van raadsleden.

  De Wieringerwaarder is het aanbod gedaan om in een brief of e-mail zijn standpunt weer te geven. ,,Ik weet niet of dat nog zinvol is."

  De boodschap die Kuiper had willen verkondigen is dat hij het 'te gek voor woorden vindt dat een gewezen bestuurder een comeback kan maken, kort nadat die is opgestapt na een miljoenoverschrijding bij de verbouwing van gemeentehuizen.

  ,,In Hollands Kroon is het kennelijk geen probleem dat iemand die de raad onjuist, onvolledig en te laat heeft ge├»nformeerd en verantwoordelijk is voor wanbeheer met gemeenschapsgeld terug komt." 

  Kuiper benadrukt dat hij geen lid is van een partij en geen conflict heeft met Meskers of de gemeente.

  ,,Nee, ik hoef mijn gram niet te halen. Had alleen graag in het openbaar mijn mening willen geven.".

  Noordhollands Dagblad


  7 reacties :

  Anoniem zei

  Het bewijs dat Hollands Kroon helemaal GEEN MENING WIL HOREN van hun inwoners blijkt weer!
  Wel of geen comeback van VVDer T.Meskers,inwoners moeten gehoorzamen en helemaal hun mond houden is de stelling tegenwoordig van Hollands Kroon.
  Hans Kuiper u heeft helemaal gelijk en kan uw frustratie helemaal voorstellen en zal hiermee doorgaan.Een petitie opzetten via de krant of JAS en deze indienen bij HK. en de provincie.
  Er is steun steun genoeg voor u.
  Aankloppen bij de politieke partijen in HK. heeft geen enkele zin, want die zitten toch altijd in winter en zomerslaap.

  Anoniem zei

  CDAer Dhr.Vriend regeert in Hollands Kroon!Want inspreken is bij HK. in den boze en het resultaat komt nu uit.Inwoners moeten nogmaals hun mond houden en inspreken is onmogelijk.
  Lang leven de dictatuur waar het CDA voor staat.

  Anoniem zei

  En dan de politiek en de media maar blijven beweren dat we toch echt in een democratie leven. Waar halen ze het toch vandaan?

  Anoniem zei

  Als een raadslid wordt geinstalleerd wordt er door de raad altijd geklapt en gefeliciteerd. Gisteren klapte niemand voor Meskers, echt niemand. Zelfs de raad moet hem niet.

  Anoniem zei

  Meskers is het toonbeeld van arrogantie richting ondernemers en burgers in Hollands Kroon. Triest dat je een land ziet afglijden richting dictatuur op lokaal niveau.

  Anoniem zei

  Niet alleen VVDer Meskers persoonlijk, maar de hele VVD is hier ook verantwoordelijk voor. De VVD stond en staat nog steeds zoals vermeld achter al zijn gedane en voorgenomen beslissingen die door de uitwerking daarvan enorm veel schade heeft veroorzaakt of zijn doel volledig voorbij is geschoten. Dit is ook geen teambuilding voor de gehele gemeentemeer Hollands Kroon te noemen,maar egotripperij en de gemeente raad daar buiten te laten. En daar zijn de inwoners helaas weer de dupe van en dit gelag steeds moeten ophoesten met een gemeente als Hollands Kroon die er toch al niet zo florissant bijstaat en helemaal niet met de reputatie. We zijn erg benieuwt wat voor lijken er nog meer uit de kast rollen dit jaar. Maar dat er bij de eervolle installatie van Meskers gisteren door de hele gemeente raad totaal niet op werd gereageerd, zegt al genoeg. Niet meer welkom! Dat betreurde hij zelf ook wel want hij zat er de hele avond bij als een afgeranselde hond, maar die het zelf waarschijnlijk nog nooit aan de lijve heeft gevoeld. Misschien komt dat nog?

  Hans Kuiper zei

  De dag van de publicatie en installatie belde dhr. Meskers mij als verantwoordelijke voor de voor hem pijnlijke publicatie. Hij wilde die dag, nog voor de installatie bij mij langskomen voor een gesprek over het artikel in de krant. Vermoedelijk wilde hij die avond op het gemeentehuis op vragen kunnen antwoorden met mij in gesprek te zijn gegaan. Ik heb hem die middag bij mij thuis onder het genot van een kopje koffie nogmaals uitgelegd wat mijn mening is over zijn terugkomst in de politiek, een kleine drie maanden nadat hij met een riante wachtgeldregeling van bijna twee ton was opgestapt. Anders vind je toch niemand voor zo’n positie was daarop zijn reactie...! Nu nog geen twee maanden later zegt dhr. Meskers in hetzelfde NHD erg blij te zijn met de verkiezingsuitslag voor zijn partij de VVD waarvan hij de lijsttrekker is. Hij acht het dan ook zeer goed mogelijk om weer als wethouder terug te keren! Toppunt van arrogantie van zowel de VVD als dhr. Meskers?

  Een reactie posten