Week 11 met geheime stukken en ......

Datum:
 • maandag 20 maart 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Hoogte en dieptepunten van week 11 van 2017 (12 maart tot 19 maart).


  Plaats 1


  Geheime stukken 

  Hollands Kroon steekt de kroon inzake geheimhouden van stukken. 

  In de kop van Noord-Holland steekt Hollands Kroon de kroon inzake het geheim  houden van stukken (241). In de provincie Noord-Holland passeert alleen Amsterdam onze gemeente, maar dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat Amsterdam 18 keer zoveel inwoners heeft als Hollands Kroon.
  Zo had Amsterdam 619 geheime stukken en de provincie slechts 175 stukken. Schagen, Langedijk, Edam-Volendam hebben geen geheime stukken en de overige slechts een paar.

  Wat is er zo geheim dat het bestuur de bevolking informatie onthoudt en wat blijft er over van het democratisch proces en functie van de gemeenteraad van Hollands Kroon als er zo gigantisch veel geheime stukken geproduceerd worden?

  De vraag die gesteld moet worden is deze: Hebben wij nog wel een gemeenteraad en heeft deze zichzelf, op kosten van de bevolking, buitenspel gezet door zijn verregaande overdracht van bevoegdheden aan B&W (Nawijn en wethouders?).


  Plaats 2


  Breedband 

  In ons episteltje over Breedband d.d. 11-3-2017 berichtten wij over de bijeenkomst over breedband op 9 maart.
  Zo deelde de ingehuurde expert daar mede, dat het beter is de marktpartijen dit project te laten doen;
  MAAR: Pas bij zestig procent (1860 adressen) krijgt de coöperatie het project met een prijskaartje van bijna vijftien miljoen euro voldoende rendabel.en dan is nog steeds de gemeente (U dus) nodig om het project sluitend te krijgen.

  À propos: Zou het vervolg van deze zaak ook onder geschoven gaan worden naar het dossier geheime stukken (zie boven)?

  Redactie JAS


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Verleden week hebben we democratisch kunnen stemmen en na woensdagavond 21.00 uur is de democratie weer de afgesloten kast ingegaan, we kunnen nu weer 4 jaar(als het tegenzit) dictatorschap van leugenaar Rutte verwachten.(hoe dom moet je als bevolking zijn?)

  Anoniem zei

  Het is toch onvoorstelbaar dat anno 2017 een stel door het volk ongekozen volksvertegenwoordigers stukken geheim kunnen houden?
  Of moeten we blijven geloven dat de bevolking deze zeer dubieuze burgemeester en wethouders hebben gekozen? Neen in Hollands Kroon zijn deze zeer onbetrouwbare lieden door de partijen gekozen, dus niks democratisch gekozen.

  Een reactie posten