Balkon bij raadzaal

Datum:
 • woensdag 20 januari 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De Ontmoeting, het gemeentehuis van Hollands Kroon, krijgt straks een balkon als publieke tribune boven de raadszaal. Tenminste, als de gemeenteraad instemt met die voorkeur van het college van burgemeester en wethouders.


  Mike Deutekom.

  College Hollands Kroon heeft straks geen eigen kamer meer 

  Hollands Kroon gaat de eigen onderkomens De Ontmoeting en het Kroondomein flink onder handen nemen. In totaal wordt er voor ruim zeven miljoen euro verbouwd. De ruim driehonderd ambtenaren van de gemeente werken straks - als ze niet thuis achter de computer gaan zitten - hoofdzakelijk vanuit het Kroondomein. In De Ontmoeting blijven de raadszaal en het 'bestuurscentrum', het onderkomen van het college van B en W.

  De raadszaal en het bestuurscentrum ondergaan ook een ingrijpende verbouwing. Voor 706.000 euro wordt het naast het bestuurscentrum ook een vergader- en congresruimte. Opvallend is dat er geen vaste kamers meer zijn voor de leden van het college. Wel komen er twee vergaderzalen van circa vijftig vierkante meter, een grote spreekkamer met ronde tafel en twee kleinere spreekkamers. Daarnaast is er ruimte voor een kleine bibliotheek met 'patio'. Bureaus staan er nauwelijks nog, alleen yoor het secretariaat zijn er werkplekken ingetekend. Het andere meubilair in de open, gemeenschappelijke ruimte bestaat uit 'hangmeubels, een 'keukentafel' en kleinere zithoeken voor informeel overleg.

  Tijdsonafhankelijk

  De bedoeling is dat overdag het college intrek neemt in de spreekruimtes en de ambtenaren van het secretariaat de bureaus en ontmoetingsplekken bevolken. 's Avonds zijn de ruimtes beschikbaar voor de raadsfracties en de griffie. Dit alles past volgens het college bij het locatie- en tijds onafhankelijk werken waar Hollands Kroon naar streeft.

  De raadszaal krijgt ook een facelift. De raadszetels komen in die plannen niet in een cirkel te staan maar in zes rijen oplopend in hoogte als een soort tribune. Op een balkon komen 48 plaatsen voor publiek, en aan de zijkant nog eens 64 plaatsen. Verder is daar ruimte voor pers, speciale gasten en mindervaliden (twintig plaatsen).

  NHD    3 reacties :

  Sam Kooy zei

  Vanaf een ander eiland kan je deze smijterij met millioenen euro's gemeenschapsgelden nauwelijks geloven en bevatten. Maar ja ......het is het gemeentelijke apparaat van Hollandskroon nietwaar. Een apparaat dat je verre van de werkelijkheid tracht te houden door leuke speeldjes te bedenken om de inwoners tóch aan zich te binden.

  Anoniem zei

  ZEVEN MILJOEN EURO?

  Anoniem zei

  De klus zal vast wel gedaan worden door een bevriende aannemer of is de klus al Europees aanbesteed?

  Een reactie posten