Vlag in Winkel kan uit: groei Klaver Koe mag

Datum:
 • donderdag 17 september 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - WINKEL - De vlag kan uit bij Klaver Koe in Winkel. Na jarenlang procederen, door weerstand van omwonenden, mag het melkveebedrijf van John Klaver aan de Langereis nu definitief uitbreiden.

  Door Martijn Gijsbertsen - 16-9-2015,   Groen licht na jaren procederen
  D
  e Raad van State in Den Haag, de hoogste bestuursrechter, heeft woensdagochtend bezwaren van Mira Brugman en Rob Kok tegen vergunningverlening door de gemeente Hollands Kroon die groei toestaat van tafel geveegd.
  De achterburen zijn tegen de bouw van een nieuwe ligboxenstal, waardoor de veestapel van Klaver Koe kan oplopen naar maximaal 745 melk-/kalfkoeien en 103 stuks jongvee.
  Brugman en Kok, die op 230 meter afstand wonen, vrezen onder meer verspreiding van dierziekten, ernstige gezondheidsrisico’s, geluids- en lichthinder.
  Alle bezwaren van de buren zijn nu in de bodemprocedure bij de Raad van State, hun laatste strohalm, ongegrond verklaard.

  NHD  2 reacties :

  Anoniem zei

  Net zo als met de Q-koorts, niets aan de hand mensen, we gaan pas maatregelen treffen als er doden bij zijn gevallen na eerst jaren van ontkenning.
  We mogen ons zo langzamerhand wel eens af gaan vragen in hoeverre de Nederlandse rechters nog onafhankelijk zijn. Na alle negatieve berichtgeving van de laatste jaren moeten we daar eens ernstig aan gaan twijfelen.

  Anoniem zei

  Op 230 meter!

  850 KOEIEN.

  Omdat het kan.

  Maar alles dat kan hoeft niet.

  Een reactie posten