Tegen hoogtebeperking molens bij Lelystad Airport

Datum:
  • woensdag 11 maart 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • De provincie verzoekt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) om goed om te gaan met de geplande hoogtebeperking van bouwsels rond Lelystad Airport tot 150 meter. Het doel: de plaatsing van windmolens en ontwikkeling van de luchthaven.


    Het verzoek is een reactie op een internetconsultatie voor een wijziging van de regeling burgerluchthavens, een actie van het ministerie van I&M. De wijziging houdt in dat in een straal van 15 kilometer rondom een luchthaven zoals luchthaven Lelystad, een hoogtebeperking ingesteld wordt van 150 meter.

    Liever samenwerken aan ontwikkelingen

    De provincie verzoekt het ministerie in een brief om in plaats van deze algemene hoogtebeperking samen te werken aan een goede invulling van de hoogtebeperkingen rondom luchthaven Lelystad. Daardoor kunnen nieuwe windparken worden gerealiseerd, oude windmolens worden gesaneerd en kan luchthaven Lelystad zich ontwikkelen.
    Aangezien de wijziging niet in lijn is met internationale of Europese regelgeving en de bouw van nieuwe windparken in Flevoland onnodig wordt bemoeilijkt, wordt het ministerie verzocht af te zien van de wijziging. De Flevolandse bijdrage aan de nationale duurzaamheidsambitie wordt bovendien onnodig bemoeilijkt, aldus Gedeputeerde Staten van Flevoland.

    Proviincie Flevoland 11-3-2015






    0 reacties :

    Een reactie posten