Geen handhaving bij ZAP door gemeente

Datum:
  • dinsdag 27 oktober 2009
  • in
  • Categorie: ,
  • 27 oktober 2009 Anna Paulowna - De procedure voor de aanvraag van de bouw van twee nieuwe be­drijfsgebouwen voor ZAP loopt nog en staat los van dit besluit.
    Tien omwonenden van de firma ZAP Coƶpe­ratie Zaaizaad en Pootgoedver­eniging in Van Ewijcksluis dien­de in juni van dit jaar een hand­havingverzoek in bij de gemeen­te.

    Het college heeft ’na grondig onderzoek’ op 13 oktober beslo­ten om dit verzoek af te wijzen. Aanleiding voor het verzoek was dat de firma ZAP volgens de om­wonenden overlast veroorzaakt. Er zou sprake zijn van geluid- en stofoverlast, overmatig onge­dierte en belemmering van het plaatselijk verkeer.

    Daarnaast zou de bedrijfsvoering van ZAP in strijd zijn met vergunning-voorschriften en het geldende bestemmingsplan. Na een uitgebreid onderzoek, waaronder een akoestische ana­lyse en een rapportage van de Mi­lieudienst Kop van Noord-Hol­land, heeft de gemeente vastge­steld dat ZAP voldoet aan alle wettelijke normen en voorschrif­ten.

    Alle stofemissiepunten zijn voorzien van filters, er is een on­derhoudscontract voor onge­diertebestrijding, wettelijke ge­luidsnormen worden niet over­schreden en verkeersvoorschrif­ten niet overtreden.

    Tot slot blijkt de bedrijfsvoering van de firma niet strijdig met het be­stemmingsplan, omdat de activi­teiten onder het overgangsrecht vallen. Handhaving is dus niet aan de orde. De procedure voor de aanvraag van de bouw van twee nieuwe be­drijfsgebouwen voor ZAP loopt nog en staat los van dit besluit.

     Bron: NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten