Verontwaardiging na uitspraken Ollongren over vechtbereidheid: ‘Dat mens wil alleen maar oorlog’

Datum:
 • woensdag 3 juli 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  ‘Ik doe het voor onze Europese manier van leven’,” zei Ollongren ....


  Robin de Boer 2-7-2024


  Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:44

  Stel dat je nu militair bent: waar strijd je dan voor of waar sneuvel je dan voor? Demissionair minister Ollongren denkt dat dat ‘heel persoonlijk’ is.

  “Ik denk dat er mensen zijn die het voor Nederland, voor het Koninkrijk doen, die ook trouw hebben gezworen aan de koning. Dat is volkomen legitiem, maar het is net zo legitiem als iemand anders zegt: ‘Ik doe het voor onze Europese manier van leven’,” zei Ollongren in De Ongelooflijke Podcast.

  Nederland staat ergens onderaan de lijstjes van vechtbereidheid, maar als puntje bij paaltje komt, pakken we echt wel de wapens op, beweerde ze.

  Voor niets

  Uit onderzoek is gebleken dat slechts 16 procent van Nederland bereid is om te vechten, maar Ollongren denkt dat Nederlanders alles zullen doen om te helpen als er een daadwerkelijke bedreiging van onze manier van leven komt.

  Op sociale media regent het negatieve reacties op de uitspraken van de minister. “De Nederlandse militair sneuvelt voor niets als mensen die niet zullen sneuvelen jou gaan werven met mooie spullen en een lulverhaal,” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

  Dood, verderf en verdriet

  Vastgoedondernemer Erik de Vlieger trekt van leer: “Wat lult die achterlijke gek eigenlijk over vechten de hele tijd? Dat mens wil alleen maar oorlog. Als het echt uit de hand loopt, moet je eens kijken wat ze doet.”

  “Dood, verderf en verdriet. Dat is D66,” aldus De Vlieger.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  NineForNews.nl

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het is niet alleen die agressieve onnozele muts van D'66 Ollongren die agressief richting Rusland is, het is de voltallige 2e Kamer die net zo oorlogszuchtig is, uitgezonderd FvD. Als FvD een debat wil over de oorlog in Oekraïne met toelichting van experts over de rol van de NAVO daarin, dan geeft de hele 2e Kamer niet thuis, ook de PVV niet. https://www.ninefornews.nl/geen-enkele-fractie-in-de-tweede-kamer-wil-luisteren-naar-experts-die-kritiek-hebben-op-de-navo-en-oorlog-in-oekraine/. Zo langzamerhand begint Wilders met zijn partij langzaam maar zeker door de mand te vallen en geeft blijk van onbetrouwbaarheid jegens zijn kiezers. Langzaam maar zeker worden we de 3e Wereld Oorlog in gerommeld door de bestuurlijke elite. De uitkomst van een dergelijke oorlog zal zijn dat er miljarden doden zullen vallen en de wereld onbewoonbaar raakt. Het voordeel is wel van zoveel doden dat ze geen ziektes meer op de mensen hoeven los te laten en ook het klimaat zal er van opknappen als er geen Geo-engeneering zal hoeven worden toegepast om hongernoden te creëren.

  Anoniem zei

  ‘Het grote verhaal is vrijheid’. Ja, dat hebben we gemerkt tijdens de corona lockdowns nsb avondklok en demonstraties. Donder toch op finse takkepot.

  Een reactie posten