Pogingen om een serieus klimaatdebat onmogelijk te maken zijn wijd verbreid. Alles wat twijfel zou kunnen zaaien aan het het officiële klimaatnarratief wordt actief uit vele main stream media geweerd. In deze bijdrage analyseert Jo Nova hoe de website ‘The Conversation‘ daarmee omgaat.

Door Jo Nova.

Welk soort gesprek heeft maar één kant? Betaalde propaganda!

The Conversation is een site die is opgericht** door uw belastinggeld , in landen waar 50-60% van de gehele bevolking het niet eens is met het dominante mantra van het IPCC. Maar hoe gekwalificeerd u ook bent, hoe goed uw argument, uw bewijs en uw gegevens ook zijn, u, wij, de helft van de bevolking, is nu verbannen. De redacteur Misha Ketchell heeft ongelovigen officieel geblokkeerd en daarmee feitelijk toegegeven dat ze niet op sceptici kunnen reageren en dat sceptici te veel vragen stellen die ze niet kunnen beantwoorden. Ze verwijderen al jaren sceptische opmerkingen, dus het is goed dat ze eindelijk de eerlijkheid hebben om dat toe te geven.

De ironie van een site genaamd “The Conversation” die geen conversatie toestaat is perfecte Owelliaans Newspeak. Laten we het vanaf nu gewoon The Conversion noemen — de missie is om bekeerlingen te helpen het geloof te behouden. Gisteren publiceerden ze haatmail van Tim Flannery die wetenschappers die het er niet mee eens waren, ontkenners noemde die “roofzuchtige bedreigingen” waren voor zijn eigen kinderen . Vandaag weren ze de helft van de bevolking.

Als ze maar bewijs hadden, hoefden ze mensen niet te weren.


De onnozele gelovigen van de ‘Windmolens-verander-het-weer-religie’ kunnen niet omgaan met het horen van argumenten die hun geloof bedreigen. Gij zult geen andere God hebben dan de mijne.

Klimaatveranderingsontkenners zijn gevaarlijk – ze verdienen geen plaats op onze site

Klimaatveranderingsontkenners en degenen die schaamteloos pseudowetenschap en desinformatie verspreiden, houden ideeën in stand die uiteindelijk de planeet zullen vernietigen. Als uitgever draagt ​​het geven van een stem op onze site bij aan een vastgelopen publiek debat.

Heer, bescherm ons tegen godslastering.

Daarom implementeren we een zerotolerancebenadering om klimaatontkenners en sceptici te modereren. We verwijderen niet alleen hun opmerkingen, we blokkeren ook hun accounts.

Het lijkt erop dat 56% van de Australiërs geen commentaar kan geven op The Conversation.

Dus een “vastgelopen publiek debat” kan vooruit door de helft van de bevolking de mond te snoeren? Wat is jouw definitie van “vastgelopen”? Geen wonder dat mensen als Ketchell niet kunnen begrijpen waarom ons elektriciteitsnet wordt vernietigd door willekeurige generatoren te subsidiëren zonder draaiende reserve op verre locaties — Ketchell begrijpt de basisbeginselen van discussie niet eens — om een ​​argument weer op gang te brengen laat je beide partijen debatteren, en moge “de beste man winnen”.

De reden dat het debat vastloopt, is omdat de enige uitkomst die Ketchell zal accepteren, het geloof in weercontrole door de toverfee is. Omdat het een grap is, in stand gehouden door scheldwoorden als “ontkenner” en verontwaardigde reacties, gemanipuleerde gegevens en niet-gevalideerde modellen, waarvan bekend is dat ze tekortschieten, falen, zal dit debat alleen weer op gang komen als het wordt uitgevochten door … discussie , wat duidelijk niet gaat gebeuren bij The Conversation.

Maar het kan hier gebeuren. Alle gelovigen en degenen die ontsnapten van The Conversation zijn welkom om commentaar te leveren op joannenova.com.au. De enige beperkingen zijn wettelijk en basale manieren.*

De helft van de bevolking heeft het mis over dit onderwerp, en de andere helft rent weg van het debat.


De sneeuwvlokjes van The Conversation hebben bescherming nodig

Hier komen de nep-wetenschappelijke moederschapsverklaringen. Elke hypocriet, zak-dictator en sekte-heerser gebruikt een versie van “het is beter voor je als ik je bescherm tegen het horen van dingen die ik onjuist acht”:

Wij zijn ervan overtuigd dat gesprekken essentieel zijn voor het delen van kennis. Maar mensen die zich, ondanks tientallen jaren van wetenschappelijke toetsing, blijven vastklampen aan dubieuze ideeën, zijn ronduit gevaarlijk.

Het is contraproductief om het bewijs te presenteren en het vervolgens onmiddellijk te ondermijnen door ruimte te geven aan trollen. De hopeloze debatten tussen degenen met bewijs en degenen die het fabriceren, blokkeren alleen maar actie.

Als lezer, auteur of commentator hebben we uw hulp nodig. Als u iets ziet dat desinformatie is, reageer dan niet, maar meld het gewoon. Doe dit door op de knop melden onder een opmerking te klikken.

Wie is er dan een trol? Roy Spencer? Ph.D. in meteorologie, NASA’s Exceptional Scientific Achievement Medal, ondersteund door NASA, NOAA en DOE?

De helft van de bevolking van Australië, het VK, de VS, Nieuw-Zeeland en Canada zijn trollen volgens onderzoeken en de meeste nationale verkiezingen. Zoals ik al eerder zei, de peilingen zijn binnen:

Klimaatverandering is geen slagveld, het is een fantasieland. Sceptici vormen doorgaans een absolute meerderheid en dat al jaren, herhaaldelijk, en op alle continenten. Een online zoekopdracht van tien seconden laat zien dat 56% van de Canadezen sceptisch is . Evenzo  is 54% van de Australiërs sceptisch (een schatting van CSIRO). Het laatste Yougov-onderzoek laat zien dat 63% van de VS, 56% van de Australiërs en 49% van de Britten niet denkt dat het IPCC gelijk heeft. De OESO schat dat  Australische sceptici talrijker zijn dan gelovigen . Een zeer goed uitgevoerd Brits onderzoek laat zien dat sceptici een “minderheid” vormen van 62%. Een derde van de VS is niet alleen sceptisch, ze denken dat het een totale hoax is. (En dat was jaren geleden, vóór The Trump. Het zou nu hoger zijn). Als een meerderheid “het eens was met de consensus”, waarom willen de meeste Australiërs dan niet eens een kleine $ 10 per maand betalen voor hernieuwbare energie om de wereld te redden? Bijna de helft van de Amerikaanse volwassenen wil geen $ 1 per maand betalen.  En de Britten willen geen cent betalen.
Enquêtes tonen aan dat 80% van de Australiërs niet doneert aan milieudoelen of er niet op stemt. Hoe toegewijd zijn ze? Antwoord, nog geen tien dollar per jaar. Op vluchten, nog geen twee dollar per reis. Enquête na enquête toont aan dat wanneer mensen kwesties rangschikken, klimaatzorgen helemaal onderaan de lijst staan. Slechts 3% van de Amerikanen vindt klimaat het belangrijkste probleem.

Welkom in de wereld volgens Misha Ketchell

Wat weet Roy Spencer over klimaatverandering? Het is duidelijk dat hij niet de wetenschappelijke kwalificaties van Misha heeft, die kennelijk gebaseerd zijn op het kijken van twintig jaar naar The ABC:

Misha Ketchell

Redacteur en uitvoerend directeur.

Misha is al meer dan 20 jaar journalist. In eerdere rollen was hij verslaggever bij The Age, oprichter van The Big Issue Australia en redacteur van Crikey, The Reader en The Melbourne Weekly. Hij werkte ook een aantal jaar bij de ABC, waar hij tv-producent was bij Media Watch en The 7:30 Report en redacteur bij The Drum.

De geschiedenis zal niet vriendelijk zijn voor die journalisten die in de val trapten van het geloof dat zonnepanelen stormen kunnen stoppen, waar tienduizenden gekwalificeerde ingenieurs, atmosferische natuurkundigen, geologen, artsen en wetenschappers voor probeerden te waarschuwen. Nobelprijswinnaars voor de natuurkunde en mannen die op de maan liepen. Freeman Dyson. Zonde dat niemand van hen zo slim is als Ketchell.

Eerdere hoogtepunten in de wetenschap bij The Conversation zijn onder andere Prof Michael Brown die probeerde om collectief te besmeuren met ad homines, drogredenen en foto’s van bloeddoordrenkte zombies. En dan was er nog de keer dat Stefan Lewandowsky betoogde dat het moreel oké was om je voor te doen als iemand en te bedriegen om documenten te stelen van mensen die je niet kunt verslaan in een eerlijk betoog. Pareltjes, die de titel “hoger onderwijs” echt waardig zijn.

De belangenconflicten van The Conversation zijn voor het oog verborgen

Wat betreft financiering: The Conversation in Australië (de oorspronkelijke bron die de andere nationale sites voortbracht) werd gefinancierd met $ 6 miljoen aan overheidsgelden en wordt nu onderhouden door indirecte overheidsgelden die via “universiteitsbeheerrekeningen” worden weggespoeld. Ze hebben een geschiedenis van het plaatsen van misleidende en onzinnige Disclosure Statements waarin staat dat de auteurs niet werken voor, adviseren aan, aandelen bezitten in of financiering ontvangen van een bedrijf of organisatie die zou profiteren van dit artikel.

Vrijwel alle auteurs op The Conversation verdienen hun inkomen uit hand-outs van de Big-Government, en vrijwel allemaal brengen ze argumenten naar voren dat Big-Government groter zou moeten worden – onderzoek zou meer financiering moeten krijgen, universiteiten zouden meer geld moeten krijgen, welzijn zou groter moeten zijn, de overheid zou het weer, het gesprek, uw lichtbollen en wat u leest moeten beheren.

Probeer denkers te vinden die pleiten voor vrije markten, vrije meningsuiting, een kleine overheid, minder wetten, meer efficiëntie en om bemoeizuchtige weldoeners te stoppen met bemoeienis met elk aspect van je leven. Veel succes daarmee.

[Met dank aan Chris Gillham, Ken Stewart, Todd, Geoff Chambers.]

***

* Bericht aan gelovigen: Haal alsjeblieft het beste uit jezelf, nodig je vrienden uit! Ik beloof om alle reacties te publiceren die het niet eens zijn met sceptici en die geen inbreuk maken op auteursrechten of lasterwetten, relevant zijn voor het onderwerp, geen herhaling zijn en die zijn geplaatst door iemand met een werkend e-mailadres. We vragen alleen om beschaafde manieren. Degenen met een patroon van het domineren van threads (>10%), het kapen van threads, het niet beantwoorden van vragen, herhaling en die ad hominem-drogredenen plaatsen, zullen worden gevraagd hun gedrag te veranderen.

**Edit: het woord ” gefinancierd ” door belastinggeld, vervangen door ” gevestigd “. Zoals ik later in het bericht uitlegde, wordt de financiering nu voornamelijk onderhouden door universiteiten – dus veel van de financiering is nog steeds overheidsgeld dat wordt “gewassen” via subsidies aan universiteiten en studenteninschrijvingen. Kan iemand mij vertellen welk percentage van de universiteitsfinanciering uiteindelijk van de overheid komt? Afgaande op deze pagina – van de totale financiering van $ 11 miljard voor onderzoek, zijn het allemaal overheidsgelden ($ 500 miljoen) donaties ($ 250 miljoen), overzee ($ 372 miljoen) en overig Australisch ($ 0,3 miljoen) = $ 1,1 miljard.


Dus universitair onderzoek wordt voor 90% door de overheid gefinancierd ? Maar universiteiten krijgen ook studenten. De bottom line van alle financiering uit financiële rekeningen van het hoger onderwijs suggereert dat de totale unisector $ 32 miljard krijgt waarvan studenten $ 9,1 miljard betalen, investeringen $ 1,2 miljard, adviesbureaus $ 1,3 miljard, overig $ 1,8 miljard en de rest lijkt van de overheid te zijn. Dus de overheid betaalt $18,5 miljard, wat betekent dat 57% door de overheid wordt gefinancierd? Ik kom dan op een cijfer van bijna 60% door de overheid. Ik weet niet zeker of dat klopt, want boekhouden is niet mijn ding. Betalen studenten al die schulden terug of betaalt de overheid uiteindelijk een groter deel van hun rekening?

De Conversation-partners omvatten veel universiteiten, plus een paar stichtingen, en omvatten CSIRO (financieren ze het nog steeds?), het Australian Bureau of Agricultural and Resource Economics and Sciences (ABARES) en CSIRO’s data61. Maar zonder echte cijfers, wie weet?

Ik denk dat 60% indirect door de overheid gefinancierd een eerlijke claim is . En aangezien The Conversation voornamelijk over onderzoek gaat, niet over studenten, dan neigt het in sommige opzichten dichter naar 90% door de overheid gefinancierd.

***

Bron hier.

***